Tinar disparut
Tinar disparut. sursa foto: captura a3.ro

 Forțele de intervenție elene au intrat în alertă după ce un român în vârstă de 25 de ani a dispărut duminică în apele marii, pe plaja Mylos, în insula Lefkada, potrivit gandul.ro. Tânărul, care este fiul primarului din comuna doljeană Amărăştii de Jos, a intrat în mare să facă scufundări dar nu a mai ieșit la suprafață.

Căutări de amploare pentru găsirea tânărului

Prietenul care era cu el dar și alți amici, au alertat imediat autoritățile, care au început căutările. Forțele de intervenție au folosit și o dronă pentru găsirea tânărului, la căutări participând și o navă, două șalupe ale Gărzii de Coastă, o ambarcațiune privată dar și numeroși salvamari și scafandri.

Reprezentanţii autorităţilor afirmă că vor continua căutările până când tânărul român va fi găsit, el fiind căutat continuu de trei zile. Mai mulți turiști care se aflau în acea zi pe plajă au spus că le-a fost teamă să intre în marea care era foarte agitată, cu valuri mari, fără ca pe plajă să existe un serviciu de salvamari. 

Părinții încearcă să găsească trupul fiului lor

Părinţii tânărului român au ajuns la scurt timp în insula Lefkada, după ce au primit vestea, făcând eforturi foarte mari pentru a-l găsi. O prietenă a românului originar din Craiova a cerut ajutorul autorităților pe Facebook, dezvăluind că tânărul a dispărut pe plaja Mylos.”Este cineva care ne poate ajuta cu o barcă/elicopter/drone să îl căutăm? Va rog din suflet, orice ajutor este neprețuit! Apelez la oricine poate da o mână  de ajutor. Este cineva care ne poate ajuta cu o barcă/elicopter/drone să îl căutăm? Va rog din suflet, orice ajutor este neprețuit! Mulțumesc mult!”, a spus tânăra, în mesajul postat pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Atena, s-a autosesizat cu privire la dispariția, la data de 10 iulie 2022, a unui cetățean român în Lefkada

Reprezentanții misiunii diplomatice au făcut demersuri, în regim de urgenț ă, pe lângă Poliția portuară și Garda de Coastă elene, pentru obținerea deinformații oficiale cu privire la identitatea victimei, circumstanțele producerii incidentului și acțiunile de căutare și salvare a acesteia. Potrivit informațiilor preliminare obținute de Ambasadă, cetățeanul român înota, împreună cu alți cetățeni români, în zona plajei Milos/Lefkada (plajă sălbatică, neamenajată, considerată zonă periculoasă din cauza configurației fundului mării și a curenților puternici) și nu a reușit să revină la mal.

Croația va adera la zona euro anul viitor

Articolul precedentDoi consilieri locali PNL dintr-o comună din județul Sibiu au furat un excavator pe șenile
Articolul următorKelemen Hunor, despre priorități: „Banii care vor fi colectați trebuie să meargă la educație într-un procent mult mai mare decât până acum”