Un pui de urs s-a plimbat minute bune pe aleile Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina. S-a întâmplat luni după amiază, în jurul orelor 18.00! 

Ursul a escaladat zidul de beton al unității medicale, fiind atras de mirosul de la bucătăria spitalului. Personalul spitalului a închis rapid ușile tuturor pavilioanelor și au chemat jandarmii pentru a alunga animalul.

Spitalul îngrijește pacienți cu afecțiuni medicale speciale și se află la marginea unei păduri la periferia municipiului Câmpina. Fiind în apropierea pădurii, angajații sunt obișnuiți cu animalele sălbatice, dar pănă acum au apărut doar cele de mici dimensiuni (veverițe, căprioare sau mistreți). 

Apariția ursului în curtea spitalului de psihiatrie ar fi putut avea urmări grave. Fiind vară, pacienții își petrec timpul plimbându-se pe aleile spitalului și doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Prezența animalului în zonă poate fi un pericol și pentru personalul medical care noaptea face vizite permanente între paviloanele unității medicale pentru a verifica bolnavii. 

Spitalul este unul de tip pavilionar, clădirile sunt răspândite pe un domeniu mare, fiind înconjurat de pădure.

Articolul precedentCurtea de Apel și Tribunalul Prahova se mută în noul Palat al Justiției din Ploiești
Articolul următorNazare, atac la premier. „Se poate investiga pe el însuşi”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...