O țară din Europa declanșează o anchetă oficială după creșterile fără precedent ale prețurilor carburanților

Termenul de finalizare al anchetei cerute de guvernul din Marea Britanie este data de 7 iulie.

 Anchetă de amploare cerută de Guvernul de la Londra, după ce prețurile carburanților au explodat. Autorităţile de supraveghere a concurenţei din Marea Britanie au fost solicitate să analizeze piaţa de retail a combustibililor pentru a vedea dacă o reducere a taxelor a fost transferată consumatorilor, deoarece preţurile la pompă au atins niveluri record. Secretarul pentru afaceri Kwasi Kwarteng a declarat că în urma anchetei se vor constata motivele pentru care preţurile combustibililor au înregistrat o creștere explozivă, potrivit stiripesurse.ro.

Un raport iniţial al anchetei, finalizat până pe data de 7 iulie.

”Britanicii sunt pe bună dreptate frustraţi că pachetul de 5 miliarde de lire nu pare să fi fost întotdeauna transferat la preţurile de retail şi că în unele oraşe preţurile rămân mai mari decât în ​​oraşe similare, din apropiere”, a afirmat Kwarteng într-o scrisoare către şi Autoritatea pentru Pieţe şi Concurenţă (CMA). Oficialul enghez a subliniat că analiza ar trebui să țină cont de  sănătatea concurenţei pe piaţă, factorii regionali, inclusiv concurenţa localizată, şi demersurile suplimentare pe care guvernul sau CMA ar putea să le facă pentru a întări concurenţa.

El a cerut un raport iniţial până pe data de 7 iulie.

Preţurile petrolului au crescut la nivel mondial, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia şi a redeschiderii  economiilor după pandemia de coronavirus.
 

În cursul lunii martie, Marea Britanie a redus valoarea taxelor aplicate combustibililor cu 5 pence pe litru, pentru un an, în cadrul unui pachet de sprijin în valoare de 5 miliarde de lire sterline, respectiv 6,2 miliarde de dolari. Scopul măsurii era acela de a micșora costurile suportate de populaţie, în contextul creșterii prețurilor la carburanți, energie electrică și produse alimentare. Cu toate acestea, preţurile au continuat să crească, costul mediu al umplerii rezervorului unei maşini de familie crescând pentru prima dată la peste 100 de lire sterline, săptămâna trecută, potrivit companiei de date Experian Catalist.

Efectul Brexit: Fermierii din Marea Britanie nu găsesc angajați sezonieri care să culeagă recoltele

Articolul precedentEfectul Brexit: Fermierii din Marea Britanie nu găsesc angajați sezonieri care să culeagă recoltele
Articolul următorLavanda Fest revine la Galaţi, pe Faleza Dunării