Armata femei
Armata femei. Sursa foto: adevarul.ro

 

UPDATE: Centrul pentru Combaterea Dezinformării din Ucraina a dezmințit informația preluată inclusiv de o parte a presei din România potrivit căreia Ucraina va începe mobilizarea femeilor pentru război începând din data de 15 iunie, potrivit hotnews.ro. Știrea, publicată de site-ul rusesc Pravda („Adevărul”) îl citează pe Boris Rojin, un analist al Centrului de jurnalism politico-militar din Rusia. Acesta susține că a intrat în posesia unui document care arată că șeful Statului Major General al Ucrainei, general-locotenentul Serghei Șaptal, a ordonat centrelor de recrutare să pregătească până pe 15 iunie lista ucrainencelor ce urmează să fie înrolate în forțele armate.

„Avertisment! Fake-ul distribuit este creat pentru consumatorii ‘domestici’ și vizează crearea unor centre de instabilitate socială în anumite regiuni ale Ucrainei”, afirmă centrul ucrainean într-o postare făcută duminică pe canalul său de Telegram.

Mobilizare fără precedent în Ucraina. Şeful Statului-Major General al Armatei ucrainene a ordonat începerea mobilizării femeilor, documentul semnat fiind publicat de expertul militar rus Boris Rojin, potrivit adevarul.ro. Până la sfârșitul lunii iunie, comandamentele militare trebuie să înroleze toate femeile ucrainene cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. În acest sens, general-locotenent Serghei Şaptal a solicitat centrelor de completare a Forţelor armate ucrainene ca până la 15 iunie să pregătească lista femeilor care sunt înrolate.

Femeile cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, mobilizate

Potrivit ordinului, femeile sunt mobilizate pentru „completarea neîntreruptă a efectivului”. Administraţiile militaro-civile din Dnepropetrovsk, Kiev, Kirovograd, Nikolaev, Odesa şi Harkov sunt obligate să înființeze centre suplimentare unde vor fi cazate și instruite militar persoanele mobilizate.


Preşedintele Volodimir Zelenski a respins petiţia privind ridicarea interdicţiei pentru bărbaţii cu vârsta între 18 şi 60 de ani de a pleca din Ucraina

Volodimir Zelenski a precizat că, potrivit articolului 17 din Constituţie, protejarea suveranităţii Ucrainei este responsabilitatea poporului ucrainean. În acelaşi timp, articolul 64 din Constituţie permite ca drepturile şi libertăţile să fie limitate în timpul legii marţiale care a fost în vigoare din 24 februarie. Zelenski declara recent că Ucraina pierde zilnic, pe câmpul de luptă, până la 100 de soldaţi. Aproximativ 10.000 de soldaţi ucraineni au fost uciși de la invadarea ţării de către Rusia în februarie, potrivit unui consilier militar al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Armata ucraineană ar trebui să lovească podul din Crimeea care leagă peninsula ocupată de Teritoriul Krasnodar al Federaţiei Ruse. Armata rusa foloseşte această structură pentru a-şi transfera trupele în Crimeea. Ocupanţii ruşi au ucis doi civili în regiunea Doneţk. Acest lucru a fost anunţat de şeful administraţiei militare regionale Doneţk, Pavlo Kyryle.”Pe 11 iunie, ruşii au ucis doi civili în regiunea Doneţk: în Netailovomi şi Staromu Caravani. Alte 10 persoane au fost rănite. În prezent este imposibil de stabilit numărul exact al victimelor în Mariupol şi Volnovakha”, a spus şeful OVA. Ruşii duc locuitorii din Severodoneţk la Lugansk în scopul jafului apartamentelor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, în discursul său de duminică seară, că generalii ruşi îi văd pe soldaţii lor ca fiind “carne de tun” şi că Rusia ar putea depăşi în această lună pragul de 40.000 de soldaţi morţi în războiul din Ucraina.

“Scopul tactic al ocupanţilor nu s-a schimbat. Ei atacă în Severodoneţk, unde au loc lupte crunte pentru fiecare metru de pământ. Şi atacă spre Lisichansk, Bahmut, Sloviansk şi aşa mai departe. Armata rusă încearcă să desfăşoare forţe de rezervă în Donbas. Însă ce rezerve au ei acum? Se pare că vor arunca în bătălie recruţi pregătiţi slab şi pe cei strânşi prin mobilizarea ascunsă. Generalii ruşi îşi văd oamenii pur şi simplu ca fiind carne de tun în dorinţa lor de a fi în avantaj numeric. Şi asta înseamnă un lucru: Rusia poate depăşi pragul de 40.000 de soldaţi morţi în iunie. Ei nu au mai pierdut atâţi oameni în niciun alt război în multe decenii”, a spus Zelenski.

Restaurantele și hotelurile din Spania, în pericol să se închidă din cauza lipsei de angajați




Articolul precedentRestaurantele și hotelurile din Spania, în pericol să se închidă din cauza lipsei de angajați
Articolul următorPonta: „Statul român, dacă ar fi o firmă, ar fi în faliment”