Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Occidentul suferă mai mult decât Rusia din cauza sancțiunilor impuse Moscovei, a declarat președintele rus Vladimir Putin. Vladimir Putin a susținut că economia rusă rezistă în fața „provocărilor externe”.„Este evident că (…) continuarea obsesiei cu sancțiunile va duce inevitabil la cele mai dificile consecințe pentru Uniunea Europeană, pentru cetățenii săi”, a subliniat Vladimir Putin.

Autorii sancțiunilor, ghidați de ambițiile lor excesive și oarbe și de rusofobie, dau o lovitură mult mai dură propriilor interese naționale, propriilor economii și prosperității propriilor cetățeni,  a mai precizat președintele rus. În opinia sa, „continuarea obsesiei sancţiunilor va conduce inevitabil la consecinţe complexe greu reversibile pentru Uniunea Europeană, pentru cetăţenii ei şi pentru ţările cele mai sărace din lume, care deja se confruntă cu riscul de foamete”. „Vina pentru aceasta revine deplin elitelor ţărilor occidentale, care sunt dispuse să sacrifice restul lumii pentru a-şi menţine dominaţia globală”, a susținut el.

„Vedem acest lucru mai ales dacă ne uităm la o creștere puternică a inflației în Europa, care se apropie de 20% în unele țări”, a spus el.

„În ceea ce o privește, Rusia face față cu încredere provocărilor externe datorită politicii sale macroeconomice responsabile din ultimii ani, precum și deciziilor sistemice care vizează consolidarea suveranității sale economice și a securității tehnologice și alimentare”, a dat asigurări Vladimir Putin. Putin a salutat încetinirea „treptată” a inflației, după ce această a urcat accelerat la 16,7% în martie, dar și întărirea monedei rusești, care joi a înregistrat o apreciere record, ajungând la 67,7 ruble pentru un euro și 65,2 ruble pentru un dolar.

El a recunoscut totuşi că cererea internă în Rusia a scăzut faţă de anul trecut şi că cetăţenii şi companiile au tot mai puţini bani.

Testare-pilot la limba română și matematică pentru elevii din România

Articolul precedentTestare-pilot la limba română și matematică pentru elevii din România
Articolul următorPSD începe războiul cu fiul lui Cristian Popescu Piedone?