Recenzare
Recenzare. Sursa foto: Antena3

Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a decis să prelungească până pe data de 27 mai, inclusiv, perioada în care se poate face autorecenzarea, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică. Acesta a precizat că  a existat un interes crescut pentru autorecenzare manifestat de populaţie în ultimele zile, peste 400.000 de chestionare fiind completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară.

„Am venit cu o propunere favorabilă în sensul prelungirii de colectare a datelor prin metodă online. Două criterii ne-au dus la analizarea unei asemenea situații: interesul populației și o reducere a costurilor. Continuăm să facem un lucru bun, ținând seama de interesul populației.

Pare o decizie simplă, dar sunt multe implicații. Colegii mei din teritoriu, de la Direcțiile Județene, sunt cei care duc greul. Am propus președintelui CCRPL, Lucian Bode, un proiect de hotărâre, iar în decurs de numai două ore, am avut un răspuns din partea membrilor CCRPL. Avem hotărârea care reglementează noul calendar și prelungim recenzarea în online până pe 27 mai. Suntem peste cota de autorecenzare din câteva țări din UE, am depășit Bulgaria, Croația. Putem să vă spunem că am recenzat, ca să fac o comparație, toată populația Bulgariei, deși suntem pentru prima dată când facem un recensământ digital.”, a declarat Tudorel Andrei.

Recenzorii vor merge pe teren în perioada 31 mai – 17 iulie 2022

Autocenzurarea la recensământ 2022 trebuia să se încheie duminică, 15 mai. De luni, 16 mai,  ar fi trebuit să înceapă faza a doua a recensământului în care recenzorii ar fi realizat interviuri faţă-în-faţă cu cei care nu s-au autorecenzat online. Noul calendar pentru Recensământ 2022 prevede că autorecenzarea va putea fi făcută până vineri, 27 mai 2022 iar apoi, recenzorii vor merge pe teren pentru interviurile faţă în faţă, în perioada 31 mai – 17 iulie 2022. Reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică avertizează că românii care refuză sau completează greşit formularul de recensământ riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

O nouă licitație pentru autobuze fără șofer, anulată la Cluj-Napoca

Articolul precedentUn român care coordona o rețea infracţională care a traficat peste 36.000 de migranţi, reținut de către poliţişti
Articolul următorMiting de susținere pentru Cristian Popescu Piedone