O nouă licitație pentru autobuze fără șofer, anulată la Cluj-Napoca

Autobuzele au o capacitate de aproximativ 12 locuri.

Licitația pentru autobuzele autonome, fără șofer, care ar fi urmat să circule în Cluj-Napoca a fost anulată, a anunțat primarul Emil Boc, deoarece nu a fost depusă nicio ofertă. În vara anului 2021, licitația pentru achiziționarea autobuzelor fără șofer din Cluj-Napoca a fost anulată deoarece cele două firme franceze care au depus oferte în cadrul licitației au fost descalificate în etapa evaluării ofertelor. Cele două firme nu îndeplineau anumite condiții.

Primarul Emil Boc a anunțat la începutul lunii februarie a anului 2022 relansarea licitației, dar și aceasta a fost anulată deoarece nu a fost depusă nicio ofertă. „S-a anulat licitația pentru că nu a venit nimeni. Acum refacem licitația (…) Vom continua acest demers așa cum continuăm și cu autobuzele electrice, cu autobuzele cu hidrogen pentru că sunt parte din strategia noastră de mobilitate”, a declarat Emil Boc.

Colaborare cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN)

Primăria Cluj-Napoca a semnat, la începutul anului 2020, un contract cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) pentru servicii de consultanță. Valoarea totală a contractului a fost de 135.000 de lei, iar UTCN furnizează consultanță pentru achiziționarea unor autobuze autonome electrice.

Reprezentanții Primăriei au anunțat atunci că autobuzele fără șofer ar urma să circule pe străzile din municipiu în cel mult doi ani. Autobuzele au o capacitate de aproximativ 12 locuri, acestea urmând să meargă în zonele centrale, unde nu există alte mijloace de transport. Potrivit reprezentanților Primăriei, numărul mare de senzori ai acestui autovehicul și complexitatea acestora garantează siguranța în trafic.

Controale ample pe Dunăre pentru combaterea braconajului piscicol

Articolul precedentControale ample pe Dunăre pentru combaterea braconajului piscicol
Articolul următorUn român care coordona o rețea infracţională care a traficat peste 36.000 de migranţi, reținut de către poliţişti