Proaspăt revenit de la Bruxelles, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a vorbit despre știrile care circulă de jur-împrejurul său, cu bătaie lungă spre PSD, cei care nu s-au abținut nicio secundă să critice demersurile ministrului, cu privire la vestitul PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).
Geoană își primește cadourile înapoi. Ceasurile de la Vanghelie, înapoi la proprietar
Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, despre știrile care circulă, în acest moment
Amintind de o știre „aparută pe surse” potrivit căreia Comisia Europeană ar fi cerut Guvernului să meargă în Parlament cu PNRR, ministrul Ghinea spune că nici măcar n-ar fi fost nevoie de o asemenea ceriță, de vreme ce și-ar fi arătat de la bun disponibilitatea de a merge. „Nu a fost nevoie să ne ceară, am tot spus că sunt dispus să merg în Parlament. Comisia Europeană a întrebat cu îngrijorare când va ratifica România acest tratat dar nu intră în detalii despre procesul intern”.
Mai mult, ministrul a mai adăugat că așteaptă, în continuare, observații tehnice pe conținut, „deci ce anume vrea PSD să discutăm, să vorbim, sunt dispus să avem acesta discuție. Altfel, răspunsul nostru a fost că avem un refuz de participare din partea opoziției și a rămas să se dea niște telefoane la dl Ciolacu să accepte acest proces de ratificare care este absolut normal în fiecare tara”, a mai spus ministrul Ghinea astăzi.
Ce spunea PSD, cu câteva ore în urmă
Cu câteva ore în urmă, PSD, prin liderul Marcel Ciolacu, scria pe Facebook că Planul Național de Redresare și Reziliență este departe de a fi gata. „Am discutat din nou, astăzi, cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre problemele din PNRR și propunerile pe care le are Partidul Social Democrat pentru a rezolva această criză.Comisia Europeană a dat dreptate PSD și l-a trimis pe Cîțu să prezinte planul în Parlament. Așadar, Cîțu trebuie să lase minciunile și să se apuce serios de treabă. Guvernanții nu pot ascunde eșecul vizitei de la Bruxelles! Nu au venit înapoi cu un plan finalizat. De exemplu, sunt tăieri importante pentru autoritățile locale și pe zona de educație. Iar, cea mai mare problemă este că nu au reușit să convingă executivul european că vor fi în stare să implementeze planul până în 2026”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook, informație care a stârnit interesul opiniei publice, astfel încât Cristian Ghinea s-a văzut astăzi nevoit să dea explicații.