Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) nu mai dorește judecarea procesului în care mai mulți demnitari sunt acuzați de retrocedări ilegale de pădure, după ce a preluat toate dosarele în care sunt implicaţi magistraţi. În 2015, printre inculpații trimiși în judecată se numărau Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam și Tudor Chiuariu, precum și judecătorii Lorand Andras Ordog şi Anca Roxana Adam, aceștia fiind acuzați că au contribuit la retrocedarea ilegală a zeci de hectare de pădure în județul Bacău. Cauza s-a judecat pe fond iar azi, în apel, procurorul şef al SIIJ, Gheorghe Stan, a trimis instanței o adresă prin care anunţă că retrage calea de atac.

Potrivit Hotnews, procurorul de şedinţă a solicitat în acest context amânarea discuției privind cererea șefului SIIJ, până când procurorul general va da un punct de vedere asumat al instituției.

Procurorul şef al SIIJ este subordonat procurorului general, iar procurorul general nu a luat o decizie cu privire la retragerea acestui apel. Decizia şefului SIIJ a fost una intempestivă, această adresa este supusă verificării. Procurorul general efectuează un control ierarhic şi se verifică atitudinea procurorului şef al SIIJ. Apelul în acest dosar a fost declarat de către un procuror DNA, iar procurorul ierarhic superior al acestuia este şeful DNA şi procurorul general, nu şeful SIIJ. Procurorul şef al SIIJ nu participă la judecarea căii de atac şi nu are de unde să ştie problemele care se discută”, a spus procurorul de şedinţă, citat de Hotnews.

Articolul precedentMinistrul Justiției anunță că dosarul de extrădare a lui Mazăre a fost trimis în Madagascar
Articolul următorDIICOT nu a găsit niciun dosar privind tentativa de asasinare asupra lui Liviu Dragnea