Sursa foto: Facebook/ Administrația Prezidențială

Preşedintele României sustine că agresiunea brutală declanșată de Rusia împotriva Ucrainei a afectat serios securitatea europeană și euro-atlantică. Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, că „vom continua eforturile noastre pentru a asigura răspunsul prompt, hotărât și robust al Alianței Nord-Atlantice la orice provocare sau amenințare posibilă”.

Iohannis: NATO acționează pentru operaționalizarea cât mai rapidă a celor patru noi Grupuri de Luptă, dintre care unul va fi în România

Rusia este mai agresivă în Europa de Est iar din acest motiv NATO se transformă și se trimit noi trupe, inclusiv în România, a mai declarat seful statului.

”Prin eforturi comune contribuim la securitatea spațiului aliat. Faptul că ne aflăm împreună în această bază militară reprezintă încă o dovadă a unității și stabilității NATO (…) Încă din anul 2014, ca urmare a anexării ilegale a peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, NATO a început un proces de adaptare pentru a răspunde posturii tot mai agresive a Rusiei în regiune. Agresiunea brutală declanșată de Rusia împotriva Ucrainei a afectat serios securitatea europeană și euro-atlantică. De aceea, pentru sprijinirea Ucrainei, inclusiv România, au luat măsuri concrete. Am trimis ajutoare umanitare Ucrainei, am primit pe teritoriul nostru toți refugiații ucraineni, în plus am operaționalizat în România un hub logistic pentru a trimite ajutoare în Ucraina’, a declarat Klaus Iohannis.

Mediul de securitate internațional a suferit modificări substanțiale. NATO a fost nevoit să se adapteze și s-au stabilit noi posturi în Europa de Est, a mai declarat Klaus Iohannis.

Cele patru noi Grupuri de Luptă vor contribui, alături de celelalte structuri aliate, „la întărirea securității pe întregul Flanc Estic, în mod coerent și unitar, fiind un prim pas spre echilibrarea prezenței aliate pe Flanc”, a continuat Iohannis.

NATO acționează pentru operaționalizarea cât mai rapidă a celor patru noi Grupuri de Luptă, dintre care unul va fi în România, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis.

Cele patru noi Grupuri de Luptă vor contribui, alături de celelalte structuri aliate, „la întărirea securității pe întregul Flanc Estic, în mod coerent și unitar, fiind un prim pas spre echilibrarea prezenței aliate pe Flanc”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că, așa cum s-a decis la recentul Summit de la Bruxelles, se va accelera transformarea Alianței pentru a consolida postura de descurajare și apărare a NATO pe termen lung, în special pe Flancul Estic și la Marea Neagră.

Nicolae Ciucă avertizează: Trebuie să fim pregătiți pentru o criză de durată

Articolul precedentHarghita: Vânătorii au împușcat o ursoaică cu pui
Articolul următorVIDEO: Un taximetrist și-a instalat păcănele în mașină