Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Românii rămân ingenioși și știu să-și valorifice atât timpul liber, cât și programul de lucru: un taximetrist din Vaslui și-a instalat păcănele la bordul mașinii.

Decizia bărbatulului a fost argumentată prin faptul că legea interzice butonarea telefonului, tabletei sau a camerei go-pro în timp ce șoferul conduce.

Șoferii care folosesc telefoanele mobile pentru a transmite mesaje, a înregistra, a fotografia sau a vorbi în timp ce conduc sunt sancționati cu amenzi foarte mari

La data de 12 august 2019, Guvernul României a adoptat Ordonanța nr. 11 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare”, a transmis Polița Română, la acel moment, printr-un comunicat.

România: statul în care unii șoferi joacă păcănele, chiar și în timpul cursei. Un taximetrist din Vaslui a dat startul

Conform publicației vremeanoua.ro, șoferul din Vaslui a fost surprins de în timpul unei curse, de un pasager.

Acesta a filmat călătoria, dorind, astfel, să tragă un semnal de alarmă cu privire la siguranța clienților.

Așa poți muri… din cauza unui neatent. În loc să se uite la drum, el juca jocuri de noroc, în timpul cursei. O secundă de neatenție și poate intră cineva în tine, fără să apuci să-l vezi”, a comentat vasluianul. Acesta a trimis filmarea jurnaliștilor de la vremeanoua.ro, conform Gândul.ro.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Rusia este mai agresivă în Europa de Est
Articolul următorAtenție, șoferi! Se modifică viteza de circulație pe drumurile expres
Jurnalist full-time / Pesimist part-time