Eurodeputatul USR PLUS Dragoș Tudorache își arată susținerea pentru ministrul Sănătății, contestat din ce în ce de mai multe voci. Într-un interviu acordat RFI, Dragoș Tudorache a arătat că misiunea ministrului Vlad Voiculescu este una extrem de grea, în condițiile în care ar avea cel mai dificil mandat din întreg guvernul.

Aceasta în contextul în care există tot mai multe nemulțumiri fățișe la adresa lui Vlad Voiculescu, din partea PNL, și inclusiv liderul liberalilor, Ludovic Orban, a punctat că privesc „extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății”.

Ca o comparație, europarlamentarul a arătat că și formațiunea din care face parte ar avea comentarii la adresa unora dintre miniștrii coaliției. Nu că nu ar fi exprimate astfel de opinii, totuși, dar Tudorache se încăpățânează să creadă că nemulțumirile USR PLUS sunt doar gândite, nu și rostite.

Afirmația domnului Orban a fost făcută după o ședință nu simplă, nu ușoară a coaliției, și după acele nemulțumiri exprimate de unii membri liberali în spațiul public, fie pe Facebook, fie pe la studiourile de televiziune, în ultimele zile, un comportament pe care eu îl găsesc dezamăgitor, pentru că suntem într-o coaliție, în care am decis că investim cu toții cu bună credință. Vlad Voiculescu are de departe cel mai dificil mandat în acest Guvern.

Nemulțumiri avem și noi la USR PLUS pentru performanța unor miniștri PNL. Nu le exprimăm nici pe Facebook, nici în studiourile de televiziune, discutăm matur în alianță, în coaliție, pentru că mie așa mi se pare firesc să facem. Sunt lucruri care ne nemulțumesc și pe noi, dar noi alegem să le discutăm matur, responsabil, în coaliție și mă aștept ca și partenerii noștri să facă același lucru.

…Da, Vlad Voiculescu trebuie să comunice mai mult, mai bine, trebuie să-și găsească oameni care să-l sprijine în acest demers, pentru că nu poate fi în același timp la cârma ministerului, în mijlocul unei asemenea crize și să facă și comunicare în studiourile de televiziune sau în conferințe de presă”, e de părere europarlamentarul.​

Articolul precedentAdrian Solomon, cunoscut ca „deputatul Șoarmă”, revine într-un nou scandal
Articolul următorSimion și-a strâns simpatizanții la un protest în fața MS