Sursa: 123rf.com

O tânără de doar 18 ani este cercetattă pentru dare de mită, după ce a încercat să își „plătească” primul permis de conducere cu 100 de euro.

S-a întâmplat în județul Suceava, organele de cercetare penală ale poliției judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava fiind sesizate de reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV) Suceava cu privire la o tentativă de dare de mită.

Ulterior, s-a dovedit că tentativa a fost pusă în practică, în contextul susținerii probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, un agent de poliție din cadrul SRPCIV a fost planificat pentru examinarea a 14 candidați la proba practică pentru obținerea permisului de conducere, ocazie cu care ultimul dintre candidați, tânăra în vârstă de 18 ani, i-a oferit acestuia o sumă de bani pentru a-l convinge astfel să o promoveze la proba respectivă.

În cauză a fost organizat un flagrant, „de către polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Suceava, sub coordonarea procurului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava”, iar „în autoturismul de școală au fost identificate două bancnote de 50 de euro, pe care persoana în cauză le introdusese în dosarul de candidat, momentul oferirii fiind surprins și de camera video aflată în dotarea angajatului de la SRPCIV Suceava”.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, cercetările fiind continuate față de inculpată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, arată DGA.

Articolul precedentRareș Bogdan, previziuni: Iohannis poate conduce Consiliul European, Ciolacu – un premier „rațional și echilibrat”
Articolul următorApeluri de 1,15 miliarde de euro pentru educație și integrare pe piața muncii, deschise în 2023