Sursa Foto: Facebook

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a făcut aseară mai multe previziuni în prespectiva schimbărilor care bat la ușă, atât în ceea ce privește rotația premierului, cât și despre viitorul actualulului locatar de la Cotroceni.

Primul moment, rotativa guvernamentală, este unul apropiat, de care ne despart practic câteva luni, dat fiind că Marcel Ciolacu va fi cel mai probabil viitorul premier din partea PSD, premier pe care Rareș Bogdan îl vrea ca „un om echilibrat”. De ce, a explicat europarlamentarul, citat de Știri pe Surse.

Potrivit europarlamentarului, viitoarea formulă guvernamentală ar trebui să fie una în care forțele politice să aibă un soi de armonie, care „să guverneze pentru toţi”.

Sper să fie un om echilibrat şi să nu încerce să guverneze doar pentru PSD, să guverneze pentru toţi.

E o mare şansă să ajungi premierul unei ţări şi dacă esti 1 lună şi dacă eşti un an sau zece, e o şansă pe care ţi-o dă bunul Dumnezeu în primul rând şi apoi românul.

Sper că o dată ajuns acolo, dacă el va fi alegerea PSD şi a preşedintelui României, să fie un om raţional şi echilibrat. Să ia exemplul lui Nicolae Ciucă, care a fost un exemplu de echilibru”, a opinat Rareş Bogdan, potrivit sursei citate.

Este însă greu de spus viitorul care îl așteaptă pe Klaus Iohannis, dat fiind că în 2024 ajunge la finalul mandatului de președinte, moment în care alegerile vor stabili cine va conduce țara. Nu Iohannis, aceasta este clar, deoarece nu mai poate candida peste acest al doilea mandat. Și, chiar dacă la un moment dat a fost vehiculat un scenariu potrivit căruia ca la finalul lui 2023 Jens Stoltenberg își va încheia mandatul de secretar general, iar Iohannis să fie desemnat în locul lui ca secretar general al NATO, fiind astfel organizate alegeri prezidențiale anticipate în România, Rareș Bogdan a venit acum cu o altă variantă.

Poate să conducă Consiliul European. E acolo, cu Plenkovic al Croaţiei. Sau în interior. De ce nu?

Nu ştiu ce alege, mai are 2 ani de mandat. L-am văzut în câteva deplasări şi ca jurnalist şi ca europarlamentar şi la Bruxelles şi la Grădina cu roze de la Casa Albă, a fost foarte tare conferinţa cu Trump.

Să ştiţi că Klaus Iohannis nu a exploatat latura asta a lui care e apreciată şi modul în care e privit în interiorul Consiliului pentru a o transfera spre încredere internă. Trebuia să gândească una ca asta cineva ca mine”, a mai explicat Rareș Bogdan.

Articolul precedentIonel Arsene, liderul PSD Neamț și președinte al CJ Neamț, condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni închisoare
Articolul următorPrimul permis de conducere în Suceava, „plătit” cu 100 de euro