Sursa foto: captură video Daily Mail
Sursa foto: captură video Daily Mail

Papa Francisc, şeful Bisericii Catolice, s-a rugat Fecioarei Maria și a cerut protecţie orașului care îi poartă numele, Mariupol.

Oraşul din Ucraina este unul dintre cele mai bombardate, de la începutul invaziei ruşilor, din 24 februarie 2022.

Suveranul pontif: Mariupol a devenit un oraș al martirilor, în războiul aflat în desfășurare din Ucraina

Peste 1.500 de oameni au murit în această localitate, iar viceprimarul a susținut că zona a fost total distrusă, arată Daily Mail.

Mii de locuitori din Mariupol au rămas fără hrană, apă, electricitate sau căldură. În tot acest timp, bombardamentele continuă, mai ales asupra magazinelor sau apartamentelor rezidențiale.

Rusia a bombardat, miercuri, un spital de copii și o maternitate din Mariupol. În urma atacului, au fost ucise cel puțin trei persoane, inclusiv o fetiță de șase ani.

Nu este pentru prima dată când Biserica catolică reacţionează. Papa Francisc a cerut încetarea agresiunii armate, înainte ca aceasta să reducă orașele la cimitire

Cu durere în inimă îmi unesc vocea cu cea a oamenilor de rând. Sunt oameni care imploră încetarea războiului.Trebuie să existe un accent real și decisiv asupra negocierilor. Acestea trebuie să fie eficiente și sigure”, a declarat, duminică, suveranul pontif.

Papa Francisc: “În numele lui Dumnezeu, să se audă strigătul oamenilor care suferă. Trebuie să se oprească bombardamentele și atacurile. În numele lui Dumnezeu, vă rog, opriți acest masacru”, notează The Guardian.

Papa Francisc a adăugat că bombardamentele asupra spitalelor de copii și a țintelor civile sunt barbare și nu au un motiv strategic valabil.

Articolul precedentMinistrul Adrian Chesnoiu: România nu este în pericol să se confrunte cu o criză alimentară
Articolul următorGeorge Simion: între manipulare crasă și discurs nehotărât
Jurnalist full-time / Pesimist part-time