Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Zeci de mii de profesori din Franța organizează o grevă națională care ar putea să ducă la închiderea a jumătate dintre toate școlile franceze.

Cadrele didactice protestează împotriva “strategiei haotice” anti-COVID-19 implementate de guvernul de la Paris, informează BBC, citat de Digi 24.

Această grevă ar putea fi cea mai mare din ultimele decade 

Greva profesorilor francezi ar putea fi cea mai mare din ultimul timp. Există 11 sindicate ale profesorilor, părinților și ale altor cadre didactice.

Acestea au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirile față de politicile anti-COVID ale guvernului.

În Franţa, numărul de infectări zilnice ajunge chiar și la 370.000. Cu toate acestea, cadrele didactice se declară nemulţumite de regulile impuse de pandemie

În ciuda numărului mare de infectări, profesorii din Franţa vor participa la grevă, proporţia fiind estimată la 75%.

Acestora li s-au alăturat și sindicate care reprezintă directorii de școală, inspectorii și alți membrii ai personalului didactic.

Potrivit Reuters, Ministerul Educației a oferit cifre mult mai mici, spunând că doar 40% din învățătorii din școlile primare și 25% dintre profesorii de liceu protestează.

Profesorii acuză regulile impuse pentru a face față pandemiei. Aceştia susţin că normele afectează sistemul de învăţământ. Ministrul Educației din Franța: “Nu poți să faci grevă împotriva virusului”

Extenuarea și exasperarea întregii comunități educaționale au atins un nivel fără precedent”, au declarat cele 11 sindicate care participă la protest.

De asemenea, aceştia au adăugat că școlile nu pot funcționa în mod corespunzător.

Știu că e greu, dar o grevă nu rezolvă nicio problemă. Nu poți să faci grevă împotriva virusului”, a fost răspunsul Ministrului francez al Educației, Jean-Michel Blanquer.

Încă din luna decembrie, Ministrul Sănătății a anunțat că Franța va fi lovită de un „mega val” al pandemiei, provocat de varianta Omicron. La acel moment, Olivier Véran preciza că infecțiile cu coronavirus se dublează la fiecare două zile.

A fost momentul în care Franța a introdus noi restricții care au intrat în vigoare de la începutul anului 2022.

Articolul precedentCătălin Predoiu (Justiție) cere ca infracțiunile din piața energiei să fie investigate de Procurorul General
Articolul următorMarcel Ciolacu ia în calcul scăderea TVA-ului la alimentele de bază
Jurnalist full-time / Pesimist part-time