Ciolacu: „Meritocrația promisă s-a transformat într-un joc al păcănelelor de partid!”

Liderul PSD insistă că partidul său are soluția unui buget alternativ

Șeful PSD Marcel Ciolacu a analizat situația veștilor bune și mai puțin bune de astăzi, așa că, într-un mesaj postat pe pagina sa oficială de socializare, acuză guvernarea PNL-USR-UDMR de incompentență, cu câteva exemple care să facă sumarul zilei derulate până acum, ca mai apoi să propună soluția unui buget alternativ, idee pe care acesta a mai aruncat-o, și cu altă ocazie, pe frontul de luptă.

Retrospectiva zilei, cu Marcel Ciolacu

„Școli închise. Fermierii și firmele românești lăsate de izbeliște. Salarii înghețate. Facturi mărite. Pensii reduse, deși CCR a reconfirmat astăzi ceea ce a spus în mod repetat anul trecut și anume că majorarea pensiilor cu 40% este constituțională”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Declarațiile liderului PSD Marcel Ciolacu vine imediat după ce Curtea Constituțională a României a decis că legea cu privire la majorarea pensiilor cu 40% este constituțională, punând astfel în dificultate Guvernul, cel care, prin reprezentanții săi, a declarat în repetate rânduri că bugetul nu se poate plia pe o astfel de creștere. Cu toate astea, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, la rândul ei, astăzi, că pensiile vor fi crescute în 2021, corelat cu rata inflației, cel puțin.

Amintind de cazul Violetei Vijulie, numită secretar de stat în cadrul Ministerului Educației prin tragere la sorți, Marcel Ciolacu subliniază o promisiune mai veche a coaliției de guvernare, din campania electorală.

„Dar guvernarea PeNeListo-USeRistă este preocupată doar de tragerea la sorți a funcțiilor, pentru a-și mulțumi clientela politică. Meritocrația promisă s-a transformat într-un joc al păcănelelor de partid!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„PSD va reprezenta alternativa”

Nu este prima oară când liderul social democraților afirmă că PSD ar fi reușit să gestioneze problemele țării mult mai bine. Ideea este reiterată și acum când, Ciolacu promite că partidul său va veni cu o alternativă de buget, una care să mulțumească pe toată lumea.

„Se plâng că nu au bani, dar niciun moment nu s-au gândit să găsească soluții. Pentru că ele există! PSD va prezenta alternativa sa de buget al României pentru a demonstra că bani pentru păstrarea nivelului de trai al românilor ar fi, dacă ei nu i-ar cheltui cu pilele și politrucii lor”, a continuat Ciolacu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPenitenciarul Poarta Albă: un agent a fost arestat pentru o mită de 1.100 de euro și un parfum
Articolul următorMinistrul Justiţiei i-a trimis procurorului general cererea de UP a lui Tăriceanu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.