Un agent de penitenciar de la Poarta Albă a sfârșit ieri încătușat, după ce a fost prins cu un parfum și cu peste o mie de euro, primiți de la un deținut în schimbul favorului de a-i facilita acestuia obținerea unui telefon mobil și a unui parfum. Mita s-ar fi produs în luna decembrie – cunoscută drept luna cadourilor, iar ieri locuința agentului a fost percheziționată. Ulterior, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul BAS, precum şi reţinerea acestuia pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi introducerea în mod ilicit de telefoane mobile în penitenciar. Azi, anunță procurorul de caz, va fi formulată propunere de arestare preventivă la Tribunalul Constanţa.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 29 decembrie 2020, în urma pretinderii anterioare, inculpatul, agent de poliţie penitenciară la Penitenciarul Poarta Albă, ar fi primit de la o persoană suma de 1.100 de euro şi un parfum, în schimbul introducerii ilicite a unui telefon mobil şi a unui parfum în penitenciar şi remiterii acestor obiecte către un deţinut.

În cursul zilei curente au fost efectuate percheziţii atât la penitenciar cât şi la locuinţa inculpatului, ocazie cu care au fost găsite atât telefonul mobil introdus ilicit în penitenciar, cât şi cele două parfumuri şi suma de 5.500 de lei, bani obţinuţi de inculpat în urma schimbării valutei primite ca mită în lei.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil”, au comunicat procurorii.

Articolul precedentSebastian Bodu pleacă de la Cancelaria prim-ministrului
Articolul următorCiolacu: „Meritocrația promisă s-a transformat într-un joc al păcănelelor de partid!”