A fost finalizată ancheta procurorilor în cazul Caracal, astfel că Gheorghe Dincă urmează a fi trimis în judecată în perioada următoare. În acest moment, rechizitoriul este verificat de procurorul general, au comunicat procurorii.

În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție dosarul “Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.

În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control și Secției de urmărire penală și criminalistică – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, se arată într- informare.

Gheorghe Dincă este acuzat de uciderea Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu, trupurile victimelor nefiind însă recuperate. Inițial, Dincă a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente, apoi a revenit și a susținut că nu este vinovat de moartea Luizei Melencu, dată dispărută în luna aprilie 2019.

Despre Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, Dincă a spus că a ucis-o pe 25 iulie, iar apoi i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale.

Articolul precedentMinistrul de Interne spune că informațiile despre salariile din instituțiile de apărare sau ordine publică țin de siguranța națională
Articolul următorApelul vecinei Cristinei Țopescu, care a sunat la 112: „Fiți DECENȚI!”