Marcel Vela

Peste noapte, salariile din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională au fost ascunse de ochii publicului, grație Ordonanței de urgență 1/2020, prin care se corectau măsurile introduse prin Ordonanța lăcomiei (OUG 114). Actul normativ face referiri și la modificări șale Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în sensul că cele trei categorii menționate sunt exceptate de la obligația de a publica salariile angajaților.

Nu este însă vorba despre ceva secret, așa cum am privi mai toți situația, ci despre protecția legii, a explicat azi ministrul Marcel Vela. Aflat la Timișoara, la învestirea noului prefect, ministrul Afacerilor Interne le-a spus jurnaliștilor că termenul de „secretizare” este forţat.

Nu este vorba de secretizare, este vorba de a nu încălca o lege care ţine de siguranţa naţională. Este vorba de tot sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în sensul că pot fi publicate doar cifrele care ţin de nivelul de salarizare, dar organigrama şi numele oamenilor care sunt pe anumite funcţii şi au anumite salarii ţin de siguranţă naţională până la urmă, sunt secret de serviciu, cred că multe servicii secrete externe ar da foarte mulţi bani ca să afle organigrama de la MApN sau MAI sau un serviciu secret românesc”, a încercat să convingă ministrul Vela.

Articolul precedentPro România își asumă o poziție: „ProRomania va lupta în Parlament pentru drepturile copiilor!”
Articolul următorRechizitoriul „Caracal” a fost finalizat. Procurorul general urmează să ia o decizie