Sursa foto: Agerpres

Invitat la o emisiune la Digi24, Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, a precizat că nu s-a vorbit niciodată de o fuziune cu PNL. Mai mult, el a declarat că urmează să aibă o discuție cu liberalii pentru o viitoare cooperare.

Diaconescu a mai spus că la ultima întâlnire cu Florin Cîțu s-a discutat despre PNRR, iar despre fuziunea cu PNL, președintele PMP a precizat că „s-a exagerat”.

„Fuziunea nu a fost discutată în forurile noastre de conducere. Nu există tema, nu există așa ceva (cu referire la fuziune). Focalizarea pe dreapta românească este și una internațională, avem și noi o responsabilitate, nu putem sta pasivi”, a precizat liderul PMP.

PMP își dorește un guvern operațional de profesioniști

Cristian Diaconescu a mai precizat că partidul pe care îl conduce va propune vot în două tururi și un Parlament cu 300 de parlamentari. Totodată, Diaconescu e de părere că România are nevoie de un guvern format din profesioniști. „Orice decizie fără profesioniști vom avea o problemă uriașă”, a mai spus Cristian Diaconescu, liderul PMP.

Conform unor surse liberale, negocierile dintre PNL și PMP ar fi început de pe vremea când Ludovic Orban conducea partidul. Partidul Mișcarea Populară are 2300 de consilieri. De asemenea, PMP are 50 de primari.

Fuziuni între partidele politice

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a precizat că nu a fost implicat în procesul de negociere. După alegerile parlamentare din 2020, când PMP nu a mai reușit să intre în Parlament, Traian Băsescu s-a retras din prima linie din partidul pe care l-a condus.

Reamintim că în 2014, Partidul Național Liberal a fuzionat cu Partidul Democrat. În perioada respectivă, PD era condus de Vasile Blaga și Emil Boc. Fostul președinte al României Traian Băsescu nu mai făcea parte la momentul fuziunii celor două partide.

Cristian Diaconescu, actualul președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP) a fost vicepreședinte al Senatului României, ministru al justiției în guvernul Adrian Năstase și ministru de externe în guvernul condus de Emil Boc. Totdată, Cristian Diaconescu a devenit consilier al președintelui Traian Băsescu în 2012.

Cristian Diaconescu se teme că interimatul guvernului ar putea să afecteze viitorul PNRR

Articolul precedentAUR a propus un susținător de teorii conspiraționiste în conducerea TVR
Articolul următorA picat rețeaua Orange în mai multe zone din București
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.