Că datorită lui Cristian Ghinea a fost aprobat PNRR-ul e lucru bine știut.

Că planul a fost atacat din toate părțile, și asta se știe. La fel și că banii care vin prin el vor fi monitorizați, cu atenție de către Uniunea Europeană.

N-o să prea fie loc de mișmașuri și ăsta a fost unul dintre motivele pentru care s-a încercat discreditarea lui.

Mai țineți minte cum ieșea Marcel Ciolacu, periodic, că anunțe că PNRR-ul a picat la Bruxelles? Că e jaf pe față, că e demonic și câte și mai câte. Ei, se pare că răspândirea de fake news-uri marca PSD continuă.

Cristian Ghinea: ”Trei fake cu renegocierea PNRR – secrete şi pensii”

Sub acest titlu demontează fostul ministru al Proiectelor Europene, pe pagina de Facebook, ultimele idei ale lui Marcel Ciolacu legate de PNRR.

Astfel, cică ar exista o așa-zisă anexă secretă. Nu ni se spune exact ce conține ea, dar Ciolacu pare foarte convins de existența ei. Doar că documentele sunt publice și sunt disponibile inclusiv în limba română.

”PSD, nu mai inventaţi anexe secrete, totul e acolo, puneţi mâna şi citiţi!”, transmite Cristian Ghinea.

A doua chichiță găsită de PSD e limitarea consultanței la 3%. Doar că acea consultanță nici măcar nu există. Există, întra-adevăr, asistență tehnică, dar aceasta se apropie de 1%.

Deci, de unde dorința PSD-ului de a o limita la 3%? Nu știm. Să fie oare o încercare de a influența publicul să creadă că PNRR-ul e o mare mașinărie de tocat bani? Posibil.

”Nu se apropie nici pe departe de 1%. Ciolacu vrea să limiteze la 3%. Ce fumează oamenii ăştia? Dacă Ciolacu vrea sa modifice PNRR ca să nu depăşească 3%, e ok: să facă cerere la Comisie. Vor râde şi o vor aproba. Cererea e deja îndeplinită”, afirmă Ghinea.

Ultimul fake news ne privește pe mulți: mărirea pensiilor și vârsta de pensionare

Conform lui Cristian Ghinea da, se pot mări pensiile din PNRR. Doar că trebuie să fie totul făcut ca la carte: cu formule, indicatori și ponedri. Predictibil, pe formulă fixă. Nu în funcție de dorințe și calcule imaginare.

În plus, o renegociere a PNRR-ului din acest punct de vedere, ar putea însemna inclusiv creșterea vârstei de pensionare. Pe care nu ne-o dorim, niciunul dintre noi. Dar s-ar putea întâmpla, cum s-a întâmplat în cazul Spaniei.

”Du-te viteaz şi redeschide capitolul pensii în PNRR, poate te întorci cu surprize. Restul e gargară politicianistă” este mesajul lui Cristian Ghinea pentru Marcel Ciolacu.

Da, acel Marcel care are impresia că știe mai bine decât oricine, orice. Inclusiv ce conține PNRR-ul, cu toate că a lansat prea multe bombe fanteziste pentru a-l mai crede.

Articolul precedentTrei consilieri APIA Arad au cerut mită de 3.000 de euro de la un fermier
Articolul următorIonel Dancă demisionează din PNL
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.