Sursă foto: alephnews.ro
Sursă foto: alephnews.ro

Am auzit despre demisii în ultimul timp, mai mult ca niciodată.

Demisii cerute, depuse, aplaudate, țipate, visate. Oricum, un război politic din care câștigă ăla care țipă mai tare și care are mai multă imaginație. E ușor să visezi ceva noaptea și, dimineața, când te trezești, să le spui tuturor că visul tău e real. Să ajungi să crezi, ca să-i faci și pe alții să creadă.

Cam asta e situația actuală.

Jonglerii cu fake-news-uri

Acum ceva timp, PSD susținea cu îndârjire că PNRR a fost respins de Comisia Europeană. Asta în condițiile în care PNRR-ului nu fusese încă trimis, în forma finală, către Comisie. Dar au țipat că e respins. Poate-poate îi crede cineva. Poate seamănă puțină panică. Poate mai atrag niște voturi.

Ieri, Ciolacu anunța, din nou, că PNRR-ul a fost respins. Asta, în condițiile în care Comisia Europeană a pus întrebări și-a cerut lămuriri.

Pentru oricine care a încercat să facă măcar un buget pentru o firmă mică, e destul de clar că, în 1000 de pagini, e posibil să se strecoare confuzii. Sau că anumite lucruri au nevoie să fie mai detaliate. Sau mai clare. Sau mai defalcate.

Nu și pentru Ciolacu. Pentru Ciolacu o întrebare e egală cu un eșec.

Demisii reciproce

Sătul de zvonuri, Ghinea îl provoacă pe Ciolacu:

”Dacă PNRR nu va fi aprobat de către Comisia Europeană, eu îmi dau demisia. Dacă va fi aprobat de către Comisie, tu îți dai demisia din funcția de președinte PSD. Termen: 30 septembrie 2021. Te ține?”

Mie mesajul mi se pare destul de clar. Dacă tot emiți ipoteze, măcar susține-le până la capăt.

Doar că, din nou, pentru Ciolacu nu e destul de clar.

În loc să spună da sau ba, se antrenează în alt text nimicitor, în dulcele lui stil, în care țipă, cere, amenință. Și continuă cu cel PNRR, cu Comisia care s-a crucit, cu incompetența lui Ghinea, mă rog, un soi de salată boeuf, în care refuză să ne spună dacă acceptă pariul sau nu. Poate uităm.

”Ghinea n-a convins pe nimeni cu inteligența sa, dar i-a zăpăcit pe toți cu tâmpeniile sale.

Ce demisii ceri tu, Cristian?! N-ai plecat? Încă mai ești în Guvernul României?! Când toată lumea îți spune că ești un dezastru național, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?!”

Nu știm care e această ”toată lumea”, dar știm că Ursula von der Leyen a declarat, după acuzele lui Ciolacu, că în nici un caz PNRR-ul nu a fost respins. E doar un schimb de idei, cereri de clarificare și că, per total, ”aceste schimburi (de opinii – n.red.) sunt perfect normale și reprezintă o parte a procesului de evaluare, așa cum e prevăzut în Regulamentul RRF, articolul 19.1 (RRF este mecanismul UE prin care este reglementat modul de alocare pentru planurile de reziliență ale statelor membre”.

În plus, mai ține să sublinieze și următorul fapt:

”Acest proces este în curs, așa că informația potrivit căreia Comisia Europeană a respins planul României nu e corectă.”

Cu alte cuvinte, Ciolacu împrăștie informații false.

Cine sapă groapa altuia

În goana după persoane pe care să le abramburească, doar pentru că așa crede el că se procedează corect în politică, Ciolacu uită un fapt simplu. Nu toată lumea poate fi abramburită, unii caută și sursele reale și nealterate.

Cei care nu pot fi abramburiți, vor încerca să le arate și altora realitatea. Și, la final de drum, e posibil să piardă mai mult decât are impresia.

Credibilitatea, oricum, și-a pierdut-o, în fața multora.

Articolul precedentLicitaţia pentru salubritatea Ploieştiului poate începe!
Articolul următor„Nu mai arunca gunoi aici, că nu curăță mă-ta!”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.