„Nu mai arunca gunoi aici, că nu curăță mă-ta!”

Imaginea lui Piedone, folosită de cetățenii Sectorului 5, pentru a-i convinge pe vandali să nu mai arunce gunoaie

Un mesh apărut în imediata apropiere a unui bloc de lângă Piața Rahova, din Sectorul 5, îl are ca personaj principal pe edilul Cristian Popescu Piedone. Ceea ce este, cu adevărat, inedit, în povestea asta este că inițiatorul nu are legătură cu Primăria Sectorului 5, mesh-ul fiind montat în cadrul unei inițiative cetățenești, pentru a preveni vandalismul, des întâlnit în zonă.

„Zonă supravegheată video, pentru prevenirea vandalismului”

Într-un acces de disperare, câțiva cetățeni inventivi și, din câte se poate observa, talentanți într-ale design-ului grafic, au încropit un mesh pe care l-au montat lângă un bloc unde se aruncau, în mod regulat, gunoaie, zona fiind, de asemenea, folosită și pe post de toaletă publică neamenajată.

„Așteptăm reabilitarea cum așteptau bunicii americanii”, mai poate fi zărit pe afiș, cu un P.S. în final: „Nu mai arunca gunoi aici, că nu curăță mă-ta!”

Imaginea primarului Cristian Popescu Piedone impune respect

Conform informațiilor pe care le avem, mesh-ul s-a dovedit a fi un real succes, încă de la montarea lui, zona reușind să fie ocolită, în sfârșit, de vandali. Așadar, din câte se poate observa, primarul Piedone reușește să impună respect în sector, astfel că simpla sa imagine aplicată pe o grafică îi mobilizează pe cetățeni să rămână „cuminți” și să-și respecte vecinii.

Observând acțiunile primarului, însă și tăria de caracter cu care verifică orice acțiune din sector, cetățenii au mizat pe faptul că Piedone ar putea, indirect, să îi ajute – mai exact cu imaginea acestuia. Și, da, Piedone i-a ajutat și de această dată, cu toate că nici Primăria Sectorului 5 și nici Piedone nu au nici cea mai mică legătură cu această inițiativă.

Cristian Popescu Piedone a reușit, în numai nouă luni de mandat, să se impună pe scena administrativă bucureșteană, devenind, de departe, cel mai popular primar de sector din Capitală. Popularitatea a fost câștigată pe drept de Piedone, având în vedere că, în tot acest timp, a făcut tot posibilul pentru a rezolva problemele sectorului, în ciuda multelor piedici întâlnite în calea sa.

Piedone, vizită pe teren pentru verificarea lucrărilor demarate în mai

Articolul precedentGhinea, Ciolacu, Comisia Europeană, niște demisii și ceva fake-news-uri
Articolul următorGhinea îl ia peste picior pe Ciolacu: „Avem o opoziție isterică”