Sursă foto: Wikipedia/Antrax
Sursă foto: Wikipedia/Antrax

Un român din Alba este suspect de antrax, o boală infecțioasă produsă de Bacillus anthracis, boală transmisibilă între oameni și animale.

Astăzi, 12 octombrie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a precizat că este vorba despre un bărbat de 37 de ani.

În prezent, pacientul este internat și va primi tratement. În egală măsură, DSP a explicat că viața bărbatului este în afara oricărui pericol.

DSP Alba: ”Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunţite de laborator”

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de antrax. Acesta a fost internat pentru supraveghere şi tratament, viaţa lui fiind în afara pericolului. Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunţite de laborator, primele analize efectuate indicând prezenţa bacilului anthracis care produce boala antrax”, informează, miercuri după-amiază, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, potrivit Știri pe Surse.

Bărbatul ar fi contractat bacilul de la oile pe care le creşte în propria gospodărie. Potrivit medicilor, boala infecțioasă este transmisibilă între oameni și animale, fiind întâlnită, mai frecvent, la bovine, caprine și ovine

Bărbatul s-a prezentat la un spital din judeţ pentru investigaţii amănunţite la îndrumarea medicului de familie. Medicul a constatat o plagă veche, cu evoluţie nefavorabilă. Rana e localizată la degetul mic de la mâna stângă a pacientului”, au adăugat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Medicii au precizat că antibioticele preventive sunt recomandate celor care au fost expuși.

De asemenea, detectarea timpurie a surselor de infecție cu antrax poate permite luarea de măsuri preventive.

Articolul precedentUn senator USR s-a autosuspendat din partid, în urma unei altercații
Articolul următorCulmea tupeului: Un preot își construiește vilă în creierii munților, distrugând un întreg ecosistem (VIDEO)
Jurnalist full-time / Pesimist part-time