Captura video Știrile Pro Tv
Captura video Știrile Pro Tv

Un pui de urs a fost zdrobit de săteni, deși ce jandarmii au intervenit, l-au tranchilizat și l-au mutat la marginea pădurii.

Episodul a început în momentul în care puiul s-a prins într-un gard de sârmă, într-o localitate din Vrancea.

”A speriat sătenii” – puiul de urs a murit zdrobit, în agonie

Autorităţile au intervenit, organizând o operațiune de salvare. Jandarmii au reușit atât tranchilizarea, cât și mutarea animalului. Cu toate acestea, puiul de urs s-a întors în același loc, sfârșind prin a fi zdrobit de către săteni.

Conform declarațiilor oferite de Vlad Ion, primarul localității, oamenii au fost alertați și au decis să îl omoare cu parul, după de l-au imobilizat. În aceste condiții, cazul a ajuns în atenţia poliţiei, care a deschis un dosar penal pentru braconaj cinegetic.

Agent Green: ”Sângele său este pe mânile ministrului Tanczos Barna, care a reușit, în doar câteva luni, să demonizeze această specie strict protejată”

Desigur, nu există absolut nicio declarație venită de la ministrul Mediului. În aceste condiții, reprezentanții Agent Green au precizat, pe contul de socializare, că Tanczos Barna este ”ministrul care a reușit, în doar câteva luni, să demonizeze această specie strict protejată”.

Medicul veterinar a fost prezent, alături de jandarmi, la operațiunea de tranchilizare: ”L-am dus la poalele pădurii, am încercat să îi salvăm viaţa”

Scenele dure s-au derulat în localitatea Câmpuri din judeţul Vrancea, precizează Știrile Pro Tv. După ce a rămas blocat într-un gard de sârmă, ursulețul a fost tranchilizat de autorităţi şi mutat aproximativ 250 de metri.

Mai mult, jandarmii l-au lăsat în pădure, avertizându-i pe localnici că există un urs în apropiere.

L-am agăţat cu o chingă în momentul când era tranchilizat. L-am dus la poalele pădurii. Noi am procedat exact gradual. Adică am încercat să îi salvăm viaţa”, a precizat Vladimir Păun, medic veterinar.

Mai mulți bărbați au înconjurat animalul, deși, în filmări, se vede clar cum puiul de urs bătea în retragere

Mai mult, Florin Sima, IJJ Vrancea a explicat că jandarmii au asigurat un perimetru de siguranţă. Aceștia au interzis accesul persoanelor în zonă, atât în timpul intervenţiei, cât şi după ce ursul a fost eliberat.

Sătenii au ținută să filmeze brutalul eveniment și să facă publice înregistrările.

Articolul precedentCui îi este recomandată doza „booster” de vaccin anti-Covid
Articolul următorTătaru: „Nu mai avem timp să nu credem”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time