Foto Nelu Tătaru (Facebook)

Fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă după ce marți au fost înregistrate recorduri în raportările autorităților cu privire la pandemie, adică 16.743 cazuri noi de infectare Covid, 1.667 de pacienți internați în ATI și 442 de decese din cauza Covid. Totodată, acesta afirmă că ceea ce se întâmplă în spitale este „ca în război”, mai mult, că nu mai este timp pentru a nu crede ce este evident.  

„Cu toții suntem supuși greșelii și unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război… viață contra moarte! Și dacă sunteți dintre cei care încă mai au dubii, încercați să treceți pe lângă un spital și priviți către Unitatea de Primiri Urgențe. Majoritatea celor care ajung acolo sunt dintre cei vehemenți, nevaccinați sau care își doresc să fie salvați, dar deja e prea târziu”, a scris Nelu Tătaru pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru a precizat, că din păcate, aceasta este realitatea zilelor noastre. „Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front…  Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în așteptare! Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem”, a mai scris Tătaru, completând cu o recomandare pentru români, aceea de a alege „cu mintea pentru viața dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi…înainte să fie prea târziu”, mai mult, că este foarte ușor „să critici, să dezbini, să arunci cu noroi, să iei decizia să nu faci nimic”, și-a continuat postarea.

Totodată  a menționat că alege „ca medic, ca om, ca părinte, frate, ca simplu cetățean să spun ceea ce cred, să spun ceea ce văd și să fac tot ceea ce pot pentru viață”, dar mai ales că ceea ce se întâmplă acum pare să fie doar începutul, deși suntem în plin val 4. „Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul dur”, a concluzionat fostul ministru al Sănătății, cel care a prins „la butoane” primele valuri ale pandemiei.

Adrian Marinescu: „Luna octombrie va fi una grea din punctul de vedere al pandemiei de COVID-19”

Articolul precedentRomânia, 2021: Sătenii au zdrobit puiul de urs, cu parul, până a murit
Articolul următorLecții de campanie pro-vaccinare, democrație și scepticism extrem