Foto: Ziarul Financiar
Foto: Ziarul Financiar

Florin Cîțu solicită imperativ ca Marcel Ciolacu să își dea demisia „imediat” din funcția de premier, după ce a auzit despre ultimele discuții cu Comisia Europeană.

Este vorba despre o „renegociere” a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care România, prin actualul Guvern, s-a arătat dispusă să renunțe la o parte dintre fondurile promise.

Din ce detaliază Cîțu într-o postare pe Facebook, ar fi vorba despre 2 miliarde de euro din PNRR, pe care Ciolacu i-a „tăiat (…) deși putea să negocieze cu Comisia Europeană să nu-i taie”.

Și, în acest context, ex-premierul liberal se întreabă „retoric”, dacă actualul premier „este incapabil sau avem încă o dovadă că nu-i pasă de români”.

Singurul lucru care trebuia negociat la Bruxelles de Ciolacu era acesta: NU TĂIEM DOUĂ miliarde de euro din PNRR pentru că economia este în cap. Dar nu a făcut asta. A tăiat DOUĂ miliarde de euro și i-a condamnat pe români la sărăcie.

Acțiunea lui Ciolacu este cu adevărat criminală când ne uităm că a tăiat investițiile pentru spitale și școli. Șase spitale (toate în localități administrate de liberali) și 2.000 de școli. Iar daca este INCAPABIL să negocieze cu CE, erau alte obiective în PNRR care sunt foarte mult întârziate, tot din cauza lui, de unde putea să taie bani.

Ciolacu nu are nicio scuză pentru această decizie criminală și ar trebui să demisioneze IMEDIAT.
Îi aduc aminte lui Ciolacu că inițial CE a propus României să acceseze doar aproximativ 15 miliarde de euro. Am mers la Bruxelles și am negociat în interesul românilor și am reușit să conving comisia să dubleze suma din PNRR pentru noi. Așa s-a ajuns la aproximativ 30 de miliarde de euro în PNRR.

Guvernarea liberală s-a bătut la Bruxelles că să avem TOATĂ suma din PNRR tocmai pentru a avea mai mulți bani pentru spitale și școli. Așa am reușit să alocăm 2,4 miliarde de euro pentru construcția de spitale. Nu ne imaginam vreodată că vine Ciolacu și taie tocmai de aici.

Acestea sunt fapte, nu vorbe. Se poate negocia cu Comisia Europeană în FAVOAREA românilor dacă ai argumente.
Faptele, nu vorbele lui Marcel Ciolacu trebuie judecate. Faptele arată că a băgat economia în FALIMENT, a furat deja 2 miliarde de euro din buzunarele românilor și lucrurile merg din ce în ce mai rău.

Dar Ciolacu nu se oprește. Urmează să arunce asupra economiei încă un rând de taxe și AUSTERITATE cu care să îngroape definitiv economia.
Rămâne doar să aflăm la ordinul cui ia Ciolacu toate aceste decizii împotriva românilor
”, scrie Florin Cîțu.

Articolul precedentLa deschiderea anului școlar, Iohannis le-a vorbit elevilor din București despre consumul de droguri
Articolul următorMinisterul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a lansat Harta Interactivă a Tineretului