Sursa foto: Facebook/ Administrația Prezidențială

Cu ocazia începeriianului școlar, președintele Klaus Iohannis și-a ales o școală din Capitală unde să le vorbească elevilor și celor prezenți.

În cadrul festivității de deschidere a anului școlar 2023 – 2024, Iohannis a susținut o alucțiune la Şcoala Gimnazială nr. 162 din București, ocazie cu care a opinat că la această unitate de învățământ este „o atmosferă extraordinară”.

Acesta nu a uitat să aducă vorba despre al său drag proiect „România Educată”, măriri de salarii și dezvoltarea infrastructurii școlare. Pe lângă aceasta, președintele Iohannis a mai avut ceva de punctat în mesajul transmis de pe foaie, către elevi.

Subiectul abordat a fost cel al consumului de droguri în rânduri elevilor, fenomen pe care șeful statului l-a catalogat ca fiind unul „alarmant”, arătând că „este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră” și că „există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluții pentru a combate acest flagel”.

Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale.

În același timp, vreau să subliniez importanța comportamentelor preventive și responsabile. Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun.

Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a transmis șeful statului.

Articolul precedent200 de euro, mita oferită unor polițiști din Mediaș
Articolul următorCîțu îi cere lui Ciolacu să facă un pas în spate: „Nu are nicio scuză și ar trebui să demisioneze IMEDIAT”