Sursa: 123rf.com

Un șofer de 28 de ani a fost prins în flagrant pe când oferea mită 200 de euro unor polițiști di Mediaș, în încercarea de a-i convinge pe aceștia să nu îl sancționeze.

S-a întâmplat ieri, când lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au organizat flagrantul, la sesizarea colegilor lor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Cei doi agenți de poliție din cadrul IPJ Sibiu – Poliția Municipiului Mediaș, Biroul Rutier și Biroul Ordine Publică, îl opriseră în trafic pe șoferul în cauză, care depășise pe linie continuă. Bărbatul conducea și cu viteză – 112 km/h în localitate, iar iar la testarea acestuia cu aparatul etilotest s-a descoperit că șoferul avea și 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru toate acestea, agenții de poliție l-au informat că urmau să îl sancționeze, însă șoferul și-a încercat norocul, detaliază DGA:

Conducătorul autoturismului a remis agenților de poliție suma de 200 de euro pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale pentru depășirea pe linie continuă și depășirea regimului legal de viteză, fapte ce presupun aplicarea sancțiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce.

Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului. Cei doi agenți de poliție au sesizat fapta Serviciului Județean Anticorupție Sibiu, iar lucrătorii de poliție judiciară au procedat la constatarea in flagrant a infracțiunii de dare de mită.

Persoana a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru continuarea cercetărilor.
Menționăm faptul că, numai în ultima săptămână, polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au sesizat la Direcția Generală Anticorupție cinci situații în care li s-au oferit diverse sume de bani cu titlu de mită
”.

Articolul precedentMinistrul Grindeanu, sincer: „Avem companii care nu îşi găsesc rostul”
Articolul următorLa deschiderea anului școlar, Iohannis le-a vorbit elevilor din București despre consumul de droguri