Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a comentat ieri seară asupra modului în care ar urma să fie aplicate măsurile de reorganizare, în vederea reducerii deficitului bugetar.

Se tot discută asupra măsurilor propuse în urmă cu câteva luni, iar în ceea ce privește ministerul pe care îl conduce, social democratul Grindeanu a admis că există „companii care nu își au rostul”, motiv pentru care unele chiar vor dispărea.

Totodată, ministrul Transporturilor a explicat, potrivit Știri pe Surse, că nu se pune problema de restructurări, în condițiile în care în minister sunt „140 de posturi vacante, care sunt bugetate”.

Avem companii care nu îşi găsesc rostul. O să unesc aceste companii”, și-a explicat Sorin Grindeanu planul de reducere a cheltuielilor bugetare, subliniind că în minister vor fi făcute totuși evaluări, deoarece sunt „criterii de performanţă pe care trebuie să le aibă fiecare”.

Unul din colegi îmi spunea în urmă cu câteva săptămâni să ştii că dacă eu dau afară jumătate din minister, lucrez la fel. Haideţi să vedem cum se aşază. (…)

Sunt în primul rând pe aparatul din minister, vorbim foarte puţini comparativ cu companiile care sunt în coordonare. 20 şi ceva de mii sunt pe CFR, dar sunt companii. Ministerul e ca un Guvern într-un Guvern. Cu toate acestea există societăţi în cadrul acestui minister, care vor fi reorganizate şi care unele dintre ele chiar vor dispărea, vă asigur de acest lucru. (…)

În acest moment nu se pune problema, nefiind o evaluare, de a pleca oameni acasă, că nu ar fi corect. În al doilea rând, când faci criterii de performanţă, inclusiv pentru funcţionarii publici, cred că se face un pas înainte în administraţia din România, absolut necesar”, a explicat Sorin Grindeanu, potrivit sursei citate.

Articolul precedentNoi lucrări de modernizare vor duce la întreruperea apei potabile în mai multe zone din Constanța
Articolul următor200 de euro, mita oferită unor polițiști din Mediaș