Organizaţia Internaţională a Muncii avertizează: Numărul persoanelor obligate să muncească a crescut îngrijorător de mult

Unu din 150 de oameni este considerat sclav modern

 Semnal de alarmă tras de către Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), în cel mai recent raport privind sclavia modernă, privitor la numărul  persoanelor obligate să muncească sau să se căsătorească împotriva voinţei lor, potrivit digi24.ro.

Potrivit raportului OIM, numărul a crescut în ultimii ani la aproximativ 50 de milioane pe zi, la nivel mondial aproape unul din 150 de oameni fiind considerat un sclav modern

Față de anul  2016, numărul de oameni victime ale sclaviei moderne a crescut cu circa 9,3 milioane, 27,6 milioane dintre cei aflaţi în sclavie modernă în 2021 fiind în situaţii de muncă forţată, mai mult de 3,3 milioane fiind copii, iar alte 22 de milioane de persoane erau în situaţia de căsătorii forţate.

Femeile şi fetele reprezintă mai mult de două treimi dintre persoanele forţate să se căsătorească şi aproape patru din cinci dintre cele aflate în situaţia de exploatare sexuală comercială, potrivit raportului. În total, ele reprezintă 54% din cazurile de sclavie modernă.

Directorul general al OIM, Guy Ryder, consideră că este „şocant că situaţia sclaviei moderne nu se îmbunătăţeşte”. El face apel la guverne,  la sindicate, organizaţii patronale, societate civilă şi oameni obişnuiţi să lupte împotriva „acestei încălcări fundamentale a drepturilor omului”.

 Potrivit raportului, peste jumătate din situaţiile de muncă forţată au apărut fie în ţări cu venituri medii superioare, fie în ţări cu venituri mari, lucrătorii migranţi fiind de peste trei ori mai probabil să fie afectaţi.










Articolul precedentUniunea Europeană propune montarea contoarelor care limitează de la distanță consumul de energie electrică
Articolul următorElvețienii, îndemnați să facă duș în doi pentru a consuma mai puțin curent electric