Ioana Mihăilă, despre vouchere. „Probabil vor fi distribuite începând cu luna septembrie”

Guvernul încearcă stimularea românilor să se vaccineze împotriva Covid

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a afirmat că voucherele pe are le vor primi persoanele ce se vor vaccina în perioada următoare vor fi distribuite prin Direcțiile Județene de Sănătate Publică, cel mai probabil din luna septembrie.

Reamintim că distribuirea acestora face parte dintr-un program pilot pe care coaliția de guvernare îl ia în calcul pentru stimularea vaccinării în rândul populației, în contextul în care rata de imunizare împotriva noului coronavirus este sub cifrele așteptate de guveranți, mai ales în prag de val patru pandemic.  

„Probabil vor fi distribuite începând cu luna septembrie, nu știu exact data, dar sunt niște tehnicalități care trebuie îndeplinite. Cadrul legal, asigurarea resurselor bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea bonurilor de masă. Cred că până în septembrie vom reuși să le îndeplinim”, a precizat Ministrul Sănătății, citată de Digi 24.

Voucherele pe care le primesc românii ce se vor vaccina sunt în fapt bonuri de masă în valoare de 100 lei, acestea urmând să fie distribuite prin DSP, direct către centrele de vaccinare.

„Probabil le vom distribui prin Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) și le vom împărți apoi, împreună cu vaccinurile, către centrele de vaccinare și respectiv alte situații în care se vaccinează populația, cum ar fi medicii de familie”, a explicat Ioana Mihăilă procedeul prin care vor fi distribuite aceste vouchere.

Cifrele vaccinării, dar și ale infectărilor

Din cauza dezinteresului arătat de către români în privința vaccinării, autoritățile încearcă diverse metode prin care aceștia să opteze pentru imunizarea împotriva Covid, mai ales că specialiștii se așteaptă la un nou vârf al infectărilor, iar varianta indiană (tulpina Delta) fiind tot mai prezentă chiar și în România.

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, s-au vaccinat 5.105.881 persoane, dintre care 4.967.562 cu schemă completă (3.675.786 cu Pfizer BioNTech, 361.131 cu Moderna, 415.999 cu AstraZeneca și 514.736 cu Johnson&Johnson – monodoză).

În privința numărului de noi cazuri de infectare, în ultimele 24 de ore, CNSU a confirmat 371 de îmbolnăviri, în acest moment fiind active 2.619 de cazuri. Incidența din ultimele 14 zile, la nivel național, este de 0,13 cazuri la mia de locuitori.

Program pilot pentru stimularea vaccinării

Articolul precedentAUR se plânge „Afacerilor Externe” britanice din cauza lobby-ului făcut de ambasadorul Noble în privința mișcării LGBT+
Articolul următorUSR PLUS nu susține noul PNDL, cu alocări din pix