AUR

Reprezentanții Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-au revoltat ca urmare a lobby-ului făcut de ambasadorul britanic, Andrew Noble, în privința mișcării LGBT+ din România, ce va organiza marșul „Bucharest Pride” în această săptămână.

Astfel, AUR a transmis o scrisoare de protest către ministrul Afacerilor Externe din Marea Britanie, Dominic Raab, potrivit unui comunicat de presă al celor de la AUR.

În scrisoare se arată faptul că ambasadorul britanic și-a depășit atribuțiile de serviciu prin participarea la negocierile purtate între reprezentanții comunității LGBT+ și Primăria Capitalei pentru autorizarea marșului Pride pe Calea Victoriei, în data de 14 august. Presiunea exercitată de ambasadorul Andrew Noble în favoarea activiștilor LGBT+ a avut un rol important în decizia Primăriei, care a aprobat, în cele din urmă, desfășurarea marșului pe ruta propusă de organizatori.

se arată în comunicatul de presă

AUR: „Probleme extrem de sensibile în țara noastră”

Totodată, reprezentanții AUR consideră că prin implicarea în negocieri, dar și prin declarațiile oferite ulterior presei, Excelența Sa Andrew Noble și-a încălcat prerogativele conferite diplomaților prin „Convenția de la Viena din 1961 cu privire la relațiile diplomatice. Astfel, conform art. 41, alin. (1) și (2) din Convenție, un ambasador are datoria de a nu se implica într-o decizie a autorităților din țara gazdă”, au mai spus cei de la AUR, care au adăugat că este inadecvat pentru un diplomat să se exprime public pe teme care pot aduce ofense culturii și societății statului gazdă.

De altfel, în scrisoarea adresată „Afacerilor Externe” britanice, George Smion și Claudiu Târziu solicită să fie respectate „cultura, punctele de vedere religioase și suveranitatea”, deoarece acestea sunt „probleme extrem de sensibile în țara noastră”.  De asemenea, reprezentanții AUR au ținut să sublinieze faptul că doctrina acestei formațiuni politice promovează valorile familiei, în concordanță cu „tradiția românească, religia, cultura și civilizația”.

Bucharest PRIDE va avea loc în august, luna în care se sărbătoresc 20 ani de la abrogarea Articolului 200

Articolul precedentVal de caniculă în Italia, Spania și Portugalia
Articolul următorIoana Mihăilă, despre vouchere. „Probabil vor fi distribuite începând cu luna septembrie”