Sursa: Facebook Ryanair

Ministerul Afacerilor Externe a emis astăzi o informare către cetățenii români care intenționează să călătorească cu avionul spre sau dinspre aeroportul Bruxelles-Charleroi din Belgia, dat fiind că există posibilitatea ca zborurile să fie perturbate.

Potrivit MAE, la finele săptămânii acesteia, în perioada 15 – 16 iulie 2023, va avea loc o grevă a piloților filialei Ryanair din Regatul Belgiei, ceea ce va determina perturbări ale zborurilor acestei companii.

Din acest motiv, arată MAE într-un comunicat, „pasagerii sunt rugați să urmărească pagina de Internet a aeroportului Charleroi și/ sau a companiei Ryanair pentru a se asigura că nu a fost anulată cursa programată”.

În cazul în care întâmpină dificultăți, mai precizeaă Ministerul de Externe, „cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663”.

Totodată, ministerul „recomandă consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro, https://www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”.

Articolul precedentAmenzi de 581.200 de lei în cea de-a doua săptămână de controale a Comandamentului Sezon Estival 2023
Articolul următorCNN: România va începe pregătirea piloților ucraineni pe F-16 de luna viitoare