Sursa: CNN

Țara noastră face obiectul unui articol publicat de CNN, vizavi de pregătirea piloților ucraineni în România.

După cum titrează publicația, România va începe pregătirea piloților ucraineni pe aeronave de luptă F-16, posibil începând de luna viitoare, informația având la bază surse CNN.

Potrivit CNN, pentru antrenament a fost desemnată o bază aeriană în România, în condițiile în care țara noastră ar avea în prezent 16 avioane F-16, în timp ce alte 32 sunt așteptate să sosească din Norvegia până la sfârșitul anului viitor.

România are aproximativ zece instructori români calificați care au efectuat peste 2.000 de ore de zbor cu avionul. Trei sau patru din actuala escadrilă de F-16 a României ar putea fi folosite în orice moment în misiunea de antrenament. (…)

Durata programului de antrenament urmează să fie decisă, dar ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat marţi că speră că vor avea rezultate în termen de şase luni. (…)

Marți, la summitul NATO din Lituania, Reznikov a semnat un memorandum care descrie condițiile de pregătire pentru aeronavele de luptă cu 11 membri ai coaliției: Danemarca, Olanda, Belgia, Canada, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Suedia și Regatul Unit”, mai arată în sursa citată.

Articolul precedentGrevă în Belgia. Avertismentul Ministerului de Externe
Articolul următorMinistrul Muncii și-a dat demisia. Ciolacu: „Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc”