Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Într-un text distribuit astăzi, 12 iulie, pe contul de Facebook, Nicolae Ciucă a venit cu asigurări, precizând că țara va avea suficient gaz în depozitele naționale, iar aceste rezerve vor acoperi necesarul energetic pentru anotimpul rece.

În același context, premierul României a ținut să precizeze că depozitele de gaz metan ale țării sunt 47% pline.

Cu alte cuvinte, România a acționat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre.

România are suficiente rezerve de gaz, iar astăzi, 12 iulie, a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producția internă

România va avea suficient gaz în depozitele naționale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă. În acest moment, depozitele de gaz metan ale țării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că țara noastră a acționat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre. Ținta pentru 1 august este de 46%, iar România a depășit-o încă din prima jumătate a lunii iulie.

Suntem înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat. Astăzi a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producția internă, trimis în depozitele naționale!”, se arată în textul distribuit pe contul de socializare.

Nicolae Ciucă a dat asigurări că depozitele de gaz vor rămâne pline

Premierul a vorbit și despre obiectivul stabilit la nivel european. Prin urmare, până la 1 noiembrie, depozitele de gaze ale tuturor statelor membre trebuie să fie cel puțin 80% pline.

Menținând ritmul accelerat, vom reuși să atingem acest procent chiar înainte de termen”, a conclus Nicolae Ciucă.

Articolul precedentSeceta „pârjolește” culturile fermierilor. Guvernul, somat să declare stare de calamitate
Articolul următorMinistrul Educației: ”Examenul de Bacalaureat va avea o singură probă scrisă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time