Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Ministrul Educației a venit cu noi detalii referitoare la modificările propuse în noua lege a educației.

Una dintre modificări va fi aplicată pentru examenul de Bacalaureat.

Potrivit declarațiilor oferite de Sorin Cîmpeanu, examenul va avea o singură probă scrisă, dar care va evalua cunoștințele la mai multe discipline, indiferent de profilul la care sunt elevii.

În afară de proba scrisă, absolvenții de clasa a XII-a vor avea, între altele, probe la două limbi străine, arată Europa FM.

Dintre probele care se dau în prezent la Bacalaureat se vor menține doar cea de evaluare a competențelor digitale și cea la limba maternă, acolo unde este cazul.

Ministrul Educației a explicat modificările aduse în noua lege a Educației. Acestea se vor afla în dezbatere publică, începând cu ziua de miercuri, 13 iulie

Este o probă comună pentru toți elevii de la toate filierele, profilurile și specializările. Această probă constă în evaluarea competențelor generale formate pe parcursul ciclului liceal la Limba și literatura română, la Matematică, Științe, Istoria și Geografia României și Științe socio-umane. O singură probă scrisă care să verifice competențele de bază”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Liceenii care vor susține examenul de Bacalaureat vor mai avea două probe la două limbi străine de circulație internațională

Totuși, ministrul a precizat că elevii care promovează proba de competențe digitale, dar consideră că au abilități de programator, vor avea la dispoziție o probă pentru a demonstra aceste competențe.

Proba ar putea fi luată în considerare și de angajator și de universități.

Articolul precedentNicolae Ciucă: ”România va avea suficient gaz pentru iarnă”
Articolul următorUngaria, în negocieri cu România privind creșterea capacității de import de gaze
Jurnalist full-time / Pesimist part-time