Ursula von der Leyen a anunțat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău, în contextul în care Rusia ar putea sista livrările de gaze către continentul european, scrie G4media.ro.

Președinta Comisiei Europene susține că în următoarele două săptămâni va fi prezentat planul de urgență ce va fi aplicat dacă lucrurile se vor înrăutăți. Mai mult, pe 26 iulie a fost convocată o reuniune extraordinară a miniștrilor europeni ai energiei

Ursula von der Leyen a mai spus că fiecare stat membru trebuie să aibă propriul plan în contextul crizei energetice.

„Nu dorim să avem 27 de intervenții diferite la nivel național în caz de urgență”

„Dacă reducem cererea de energie în unele sectoare ale economiei, acest lucru trebuie să se întâmple fără a provoca obstacole pe piața internă. Gazul și petrolul ar trebui distribuite acolo unde este cea mai mare nevoie”, a mai spus președinta CE.

Reamintim că G7 a decis să examineze mai multe variante privind limitarea prețului petrolului, posibilitate exclusă rapid de Kremlin. Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că se îndoiește că o plafonare a prețului petrolului rusesc va avea loc.

 „Aceasta este doar o inițiativă exprimată, nu au fost luate decizii consolidate în acest sens și, sincer, este îndoielnic că astfel de decizii pot fi luate”, a spus Peskov.

Ursula von der Leyen a avertizat, în urmă cu câteva zile, că toate statele din Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru noi întreruperi în aprovizionarea cu gaze, chiar și una completă.

„În prezent, un total de 12 state membre sunt direct afectate de reduceri parțiale sau totale ale aprovizionării cu gaze. Este evident: Putin continuă să folosească energia ca armă. De aceea, Comisia UE lucrează la un plan european de urgență. Vom prezenta acest plan și instrumentele necesare până la jumătatea lunii iulie”, a spus președinta CE.

Citește și articolul: Tomac a vorbit în Parlamentul European despre „slugile Moscovei” din România: știe cine sunt, dar nu spune

Articolul precedentDunărea înregistrează cel mai scăzut nivel din ultimii zeci de ani
Articolul următorANAF: 71.000 de contribuabili riscă sesizări penale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.