Delta Dunării/Sursă foto: Pixabay
Delta Dunării/Sursă foto: Pixabay

Una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din România este Delta Dunării.

Activități specifice, natură, liniște – toate acestea transformă locația într-una căutată de turiști.

Dintre activitățile specifice Deltei, nu putem să nu menționăm pescuit, plimbările pe canale, traseele de caiac-canoe, birdwatching și nu în ultimul rând plajele sălbatice, mai puțin populate, cu promisiunea de liniște și relaxare.

Conform Asociației de management al Destinației Turistice Delta Dunării, în primele șase luni ale anului 2022, 42.735 de turiști au ale Delta drept loc de vacanță.

”Îi asigurăm pe turiștii care aleg să viziteze Delta că vor avea parte de o primire călduroasă, de servicii de calitate și de prețuri corecte”

Acesta este mesajul pe care îl transmite Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.

Acesta ține să precizeze că, în ciuda unor zvonuri alarmiste, Delta Dunării este un loc sigur pentru un concediu plăcut. De asemenea, acesta ține să adauge că prețurile sunt atent controlate și că nu vor crește decât raportat la rata inflației.

”Îi asigurăm pe turiștii care aleg să viziteze Delta că vor avea parte de o primire călduroasă, de servicii de calitate și de prețuri corecte, proprietarii de hoteluri, pensiuni, dar și și localnicii încercând să nu mărească tarifele la cazare și transport decât cu rata inflației.”

O invitație în Deltă și-o o promisiune de corectitudine

Cătălin Țibuleac subliniază și faptul că, în ciuda modului de a ”face turism” anterior, din Deltă va dispărea atât ”vânătoarea de turiști, cât și supratarifarea. Micile ”afaceri” nefiscalizate vor dispărea, pentru a asigura corectitudine atât față de clienți, cât și față de cei care își doresc ca turismul în Deltă să evolueze. 

”Îi încurajăm pe turiști să viziteze Delta Dunării, un loc unic în lume, unde industria ospitalității a fost în permanență pregătită să primească turiștii pentru practicarea un turism responsabil, lent, de vizitare, armonios îmbinat cu biodiversitatea, multiculturalitatea, tradițiile și gastronomia locală.”

Delta Dunării – a treia ca mărime în Europa

Cu o suprafață de peste 5700km², dintre care care doar 10% reprezintă uscat, Delta Dunării își mărește, anual, suprafața cu aproximativ 40m².

Delta Dunării cuprinde 20 de zone strict protejate, cele mai importante fiind Roșca – Buhaiova, Sărături – Murighiol, Insula Popina, Periteașca – Leahova, Grindul Lupilor și Chituc, Insula Ceaplace, Pădurea Letea și Caraorman, Lacul Nebunu.

Articolul precedentTNL București are „viitor” : Noul lider, Denis Ilinescu, anchetat pentru posesie de droguri
Articolul următorPreședintele CJ Iași, trimis în judecată de DNA într-un al doilea dosar
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time