Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă ( captură video)

Dat fiind că s-au încheiat alegerile locale și europarlamentare desfășurate la „calup” duminică, 9 iunie, urmează alte runde de discuții între partenerii de coaliție, privind planurile pentru prezidențiale.

Însă liderii PSD și PNL nu au ajuns încă la un numitor comun privind viitorul candidat la prezidențiale.

Ieri, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, s-au întâlnit pentru prima oară după alegerile locale și europarlamentare, iar după discuție, liderul PNL a subliniat că partidul pe care îl conduce va avea propriul candidat la prezidenţiale, aspect menționat și cu alte ocazii. Cine anume, urmează a fi stabilit în forurile de conducere ale partidului.

După discuția cu Ciolacu, întrebat fiind despre o posibilă candidatură comună PNL&PSD la prezidențiale, Nicolae Ciucă a fost tranșant: „nu”, subliniind că „PNL va avea propriul candidat. Urmează să-l stabilim în forurile de conducere ale partidului”.

De cealaltă parte, Ciolacu declarase deja imediat după alegeri că, date fiind rezultatele, este normal ca PSD și PNL să formeze o alianță politică, inclusiv cu un candidat comun la prezidențiale. Însă și aici ideea este ca prezidențiabilul să fie dat de PSD.

Astfel, luni, Marcel Ciolacu atrăsese atenția că, date fiind rezultatele alegerilor, „sunt toate premisele pentru o alianță politică cu PNL, cu candidat comun la prezidențiale și listă comună la parlamentare”. Cu o mențiune: „PSD a câștigat alegerile, este foarte puțin probabil să renunțe la candidat”.

Articolul precedentAlegerile au trecut, PNL întoarce armele. Florin Roman: „Vreau să demontez câteva din intoxicările PSD!”
Articolul următor17 pistoale letale fără acte de proveniență, descoperite asupra unui cetățean turc la intrarea în țară