Bilanț la fix doi ani de la implementarea programului Voucher Materna la nivelul Capitalei, prin intermediul căruia zeci de mămici au primit ajutoare consistente pentru serviciile medicale vitale. Din 2018 și până în prezent au fost alocați 13 milioane de euro pentru femeile însărcinate, pentru analize și medicamente garantate. Inițiativa Primăriei Capitalei este unică în România, iar până acum 31.177 de mămici din București au primit prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială câte 2.000 de lei, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale.

Cu ajutorul acestui sprijin financiar, vital în unele cazuri, viitoarele mămici au posibilitatea să își plătească medicamente, analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate și care, din cauza prețului ridicat, în unele situații, erau inaccesibile.

De altfel, Primăria Capitalei derulează mai multe programe pentru sprijinirea familiilor din București, printre care amintesc Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile” – FIV 1 – o inițiativă de un succes extraordinar, în urma căruia s-au născut nu mai puțin de 357 de copii (acum se derulează cea de-a doua etapa a acestui proiect), stimulent financiar pentru constituirea familiilor (în valoare de 1.500 de lei), un alt stimulent financiar pentru nou-născuți (2.500 de lei), un ajutor social comunitar pentru familia monoparentală sau sprijin pentru achiziția de rechizite”, a detaliat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Articolul precedentPonta este convins că știe cum să câștige „ca în 2012”
Articolul următorDNA, pe urmele primarului PSD din Agigea