Primarul localității Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu se pare că a dat de greu, întrucât procurorii DNA i-au pus gând rău, anchetându-l pe acesta într-un dosar de corupție. Se pare că primarul PSD ar fi fost trimis în judecată de către procurorii DNA pe motiv de abuz în serviciu, fiind acuzat de aceștia că ar fi expropriat terenului unui cunoscut restaurant pescăresc din zona litoralului, pentru ca mai apoi să preia afacerea.

Despre cazul primarului Cristian Maricel Cîrjaliu, DNA a declarat:

„În demersul său infracţional, edilul a fost ajutat de inculpata Ancuţa Calust, care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri şi le-a contrasemnat ulterior. Prin aceste acţiuni, dar şi prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanţă), obturarea căilor de acces, anularea autorizaţiei de funcţionare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societăţii care a deţinut terenul iniţial, dar şi obţinerea unor foloase necuvenite, iniţial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menţionate mai sus”, se precizează în comunicat.

Mai mult decât atât, în anchetă se pare că este vizată și secretara acestuia, Ancuța Calust, cea care a avizat proiectele ce au dus la fapta pentru care este acuzat primarul. Cei doi și-ar fi folosit funcțiile pentru a obține foloase necuvenite, vătămând dreptul la proprietate al societății ce a deținut inițial terenul. Totul s-ar fi petrecut într-o schemă domino, trecând pe la Primăria Agigea, ca mai apoi, terenul să fie trecut în proprietatea societății administrate de Cristian Maricel Cîrjaliu.

Articolul precedentPeste 30.000 de mămici din București au beneficiat de Voucher Materna. Ce sprijin mai acordă Primăria Capitalei
Articolul următorTudose: „Guvernul se încăpățânează într-o gravă inadecvare la realitate”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.