Sursa foto: Facebook/ Klaus iohannis

Președintele României Klaus Iohannis va primi o distincție pe 4 iunie, anume Premiul Franz Werfel pentru Drepturile Omului.

Anunțul a fost făcut de Centrul Împotriva Expulzărilor, fundație care îi va acorda totodată și distincția.

Din ce se arată într-un comunicat preluat de welt.de, Iohannis este al unsprezecelea câștigător al premiului, fiind astfel recompensat „pentru activitatea sa neobosită şi multilaterală pentru drepturile omului şi ale minorităţilor din România şi Europa”.

Premiul, în valoare de 10.000 de euro, se acordă o dată la doi ani, printre câștigătorii anteriori fiind fostul președinte federal Joachim Gauck, câștigătorul Premiului Nobel pentru literatură Herta Müller („Breath Swing”) și istoricul Europei de Est Karl Schlögel.

Potrivit sursei citate, ceremonia de premiere va avea loc pe 4 iunie la Paulskirche din Frankfurt, iar laudatio-ul va fi susţinut de fostul preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Franz Werfel este un scriitor austriac (1890-1945), exilat în SUA la finalul vieții, autor al mai multor cărți, între care și „40 de zile pe Musa Dagh”, un roman care evocă deportarea armenilor în timpul genocidului din 1915 din Imperiul Otoman.

Articolul precedentStația de epurare Constanța Nord: Lecție pentru un mediu mai curat, cu elevi din cinci țări europene
Articolul următorDaea, despre faptul că familia sa este angajată în structurile ministerului pe care îl conduce: „Se moștenește dorința de a face pentru agricultura țării ce trebuie”