Sursa: Facebook

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, cere ca Parlamentul să declare oficial AUR un partid extremist, cu toate consecințele care decurg din aceasta.

Declarația lui Stroe, preluată de Știri pe Surse, are legătură cu incidentele care au avut loc ieri. Parlamentari, dar și simpatizanţi AUR, au fost actorii unor scene violente, atât în Parlament, cât şi în afara Parlamentului.

La finalul zilei, mai multe persoane au fost sancţionate de jandarmi, cu amenzi, după ce inclusiv fostul premier Ludovic Orban a fost agresat la intrarea în sediul Parlamentului. În total, pentru încălcarea legislaţiei, și participanţii la protestul neautorizat au primit amenzi în valoare totală de peste 50.000 de lei.

Însă ziua de ieri a început în forță, când șefa tinerilor AUR Botoșani a încercat să intre în Parlament cu gloanțe pe care le luase „ca amintire” de la un poligon de tragere. Ieri, purtătorul de cuvânt al PNL arăta că, din perspectiva sa, „AUR este un partid periculos, extremist, a cărui agendă este să promoveze ură și dezbinare”.

Din punctul meu de vedere, partidele democratice ar trebui să se delimiteze total de acest partid toxic numit AUR. Nu este vorba doar de ceea ce s-a întâmplat ieri, este vorba despre un bulgăre de agresivitate pe care acest partid îl creşte în România, sperând să destabilizeze toate instituţiile care apără democraţia. De aceea, mediul politic ar trebui să reacţioneze unitar.

Noi, ca parlamentari, nu avem alte pârghii decât cele prevăzute de regulamentele noastre. De aceea, cred că o primă formă de delimitare ar fi un gest politic ferm, o declaraţie comună a Parlamentului, adoptată în camerele reunite, care să condamne modul de acţiune al AUR, să oficializeze această delimitare şi să exprime, clar, caracterul extremist al AUR”, subliniază astăzi Stroe.

Articolul precedentPrimarul din Chiajna, acuzat de abuz în serviciu
Articolul următorStația de epurare Constanța Nord: Lecție pentru un mediu mai curat, cu elevi din cinci țări europene