Petre Daea - Foto Facebook

Ministrul Petre Daea a explicat ieri, la DigiFM, cum se face că fiica, ginerele, soția și nora sau sunt toți angajați în instituții din subordinea ministerului Agriculturii, pe care îl conduce.

Potrivit acestuia, sunt doar locuri de muncă obișnuite pentru membrii familiei sale, ca pentru orice român. Dau poate chiar ai mult, dat fiind că „este o pasiune pentru agricultură în familie”.

Săptămâna aceasta, G4Media scria că nora lui Petre Daea a fost angajată în 2020 consilier la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, unde soția lui este șefa Resurselor Umane. Chiar dacă anterior nora lui Daea lucra la propria firmă de „cursuri de dans” și „dansatori evenimente”, Daea a explicat ieri că este foarte pregătită, o tânără care merita să își găsească un loc de muncă, pe care de altfel l-a obținut pe bune.

Chiar dacă la acea vreme, 2020, Daea nu mai era ministru, anterior, în mandatul din perioada 2017-2019, fiica sa a fost angajată la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, iar și ginerele său – la Agenția Națională pentru Zootehnie. Adică instituții subordonate Ministerului Agriculturii.

Haideți să discutăm cu calmul necesar și înțelepciunea cuvenită. Tinerețea trece și prin experiența asta a momentului în care o copilă de 7 ani făcea și ea gimnastică și apoi a performat prin activitatea asta atât intern cât și internațional.

Această fragă de fată a pus și mintea la contribuție pentru că este absolventă de ASE și dacă ați vedea, eu am pe telefon pentru că m-am gândit că mă întreabă lumea, și a absolvit-o cu media 10. Și liceul l-a terminat tot cu media 10. Și pregătindu-se în vedere exercitării unei meserii, și-anume științe economice, iată că a avut și ea posibilitatea să participe la un concurs.

E opțiunea unui copil care are și ea dreptul să se ducă acolo unde libertatea constituțională îi dă posibilitatea să și aleagă drumul acesta. Întâmplător sau nu, socrul domniei sale, care sunt eu, nu avea nicio legătură cu APIA pentru că în 2020 Petre Daea nu avea nicio legătură”, a explicat Daea pentru DigiFM.

Nicio legătură cu faptul că soția sa era șefă a Resurselor Umane, de peste 10 de ani:

Soția mea care este acolo din 2010, dublu licențiată, are această misiune de a răspunde de resursele umane. Nici soția mea, nimeni altcineva, nu are cum să interzică cuiva, fie ea și nora ei, să se prezinte la un examen și dacă ia examenul cu nota pe care a luat-o, n-are nicio relevanță. (…)

Nu există niciun conflict de interese. Este un copil ca oricare altul. Nu are nicio legătură de sânge cu mine, cu soția, doar legătură cu profesia”.

Profesie care de altfel „curge” prin sângele fiecărui membru al familiei sale, a mai detaliat ministrul Agriculturii:

Este o pasiune pentru agricultură în familie. Se moștenește dorința de a face pentru agricultura țării ce trebuie. Și vorbiți cu cineva care are facultatea la zi, nu pe la o stație de metrou, și așa și fata mea, și sunt mândru că am asemenea copii. (…)

Uneori e foarte greu să lucrezi și la stat. Este o poziție de funcționar pur și simplu și aici nu e vorba de a avea experiență ci a avea pregătirea în domeniu. E conform legii”.

Articolul precedentIohannis, premiu de 10.000 de euro, pentru „activitatea sa neobosită şi multilaterală pentru drepturile omului şi ale minorităţilor”
Articolul următorDirectorul Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, arestat preventiv la cererea procurorilor DNA