Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti fac joi dimineaţă, o percheziţie domiciliară într-un dosar de înşelăciune prin metoda „ghicitul”. Prejudiciul în acest caz, stabilit până în acest moment, se ridică la suma de 230.000 de lei, potrivit poliţiştilor. Oamenii legii au explicat că persoanele vătămate le sunau pe două femei care pretindeau că sunt ghicitoare şi le cereau să le ghicească.

Șase persoane au fost escrocate de cele două femei

Surse apropiate anchetei au declarat că au fost identificate şase persoane vătămate care apelau la cele două ghicitoare vizate în acest dosar. O femeie avea vârsta de aproximativ 20 de ani, iar cealaltă de aproximativ 40 de ani. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova precizează că se fac cercetări şi într-un alt dosar care vizează infracţiuni de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu şi şantaj. Activităţile beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Descinderi la alte ghicitoare și în cursul anului 2020

Polițiștii din Prahova au efectuat în cursul anului 2020, trei percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești, la două persoane bănuite de înșelăciune prin metoda ghicitului. În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri susceptibile a face obiectul activității infracționale. Patru persoane, două femei și doi bărbați, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, pentru audieri. Victimele ar fi fost racolate prin difuzarea de anunțuri în mediul on-line. Mai multe persoane, din țară și din străinătate, ar fi fost prejudiciate, valoarea fiind estimată la peste 100.000 de euro.

Calitatea apei izvoarelor publice din Târgu Mureș, alarmantă

Articolul precedentCalitatea apei izvoarelor publice din Târgu Mureș, alarmantă
Articolul următorOradea: Zeci de copaci au fost tăiați pentru a face loc unei piste de role și skateboard