DEFINITIV: Clotilde Armand a pierdut alegerile din Sectorul 1

Dan Tudorache a obținut cu peste o mie de voturi mai mult, la renumerare

Clotilde Armand a pierdut alegerile din Sectorul 1, după ce, în urma renumărării votului s-a constatat că principalul său contracandidat, Daniel Tudorache a obținut cu peste o mie de voturi în plus. joi, cei de la Parchet ar urma să transmită un comunicat oficial în acest sens, potrivit Antena3. Astfel, Clotilde Armand va fi suspendată, atribuțiile sale fiind preluate de unul dintre cei doi viceprimari, iar, potrivit Codului Administrativ vor fi urma noi alegeri locale.

Potrivit datelor oficiale ale Autorității Electorale Permanente, Primăria Sectorului 1 a fost câștigată de Clotilde Armand, cu 40,95% (36.455 de voturi), în timp ce social democratul Dan Tudorache a obținut 39,82% (35.451 voturi). Însă, imediat după alegerile din 27 septembrie au apărut și probe ale unor posibile fraude electorale, ce au fost reclamate de primarul în funcție, Dan Tudorache.

În ciuda reclamației, Judecătoria Sectorului 1 a validat, pe 15 octombrie, mandatul de primar al lui Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1, însă abia pe 27 octombrie, Tribunalul București a dat verdictul final și i-a pus „mandatul” de primar în față.

Între timp, fostul edil al sectorului 1, Daniel Tudorache a candidat la alegerile parlamentare și câștigat un mandat de deputat din partea PSD București.

Liniștea dinaintea furtunii

Liniștea lui Clotilde Armand a fost de scurtă durată, căci în februarie 2021, procurorii din cadrul Secției de investigare a infracțiunilor din justiției au decis renumărarea voturilor în integralitate de la alegerile locale din Sectorul 1. La momentul apariției acelei filmări a fost un întreg război al declarațiilor, fiecare dintre părțile implicate acuzându-și adversarul politic fraudarea voturilor.

Clotilde Armand, acuzată de consilierii PNL Sector 1 de nerespectarea legii cu privire la proiectul de buget pentru 2021

Articolul precedentMajoritatea din Parlament nu vrea ca toate datele pandemiei să fie publice
Articolul următorPAUR are cel mai sărac parlamentar