Liderul social democraților, Marcel Ciolacu a precizat la DC News că va contesta la CCR procedurile prin care s-au făcut numirile intermediare ala SRTV și RRA, ce au fost votate marți, în plenul Parlamentului, Ramona Săseanu și Liviu Popescu, pe care le consideră abuzive. Mai mult, acesta vrea să facă sesizare inclusiv la Comisia Europeană, pe aceeași speță.
„S-au făcut nişte numiri interimare la radioul public şi la televiziunea publică, o forţare a regulamentului şedinţelor comune. Sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei Europene pentru schimbările abuzive de la televiziunile publice din ţările respective. Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare de la radio şi de la TVR. Eu mă refer la proceduri, nu la persoane. Nu vreau să atac pe nimeni personal. Vom ataca şi la CCR, vom scrie şi la Comisia Europeană şi cred că nu vor mai fi patru state investigate, o să fie cinci state investigate, inclusiv România. Nu poţi să pici un raport, rămâne instituţia fără director şi să spui că într-o oră ţinem comisie şi haideţi să facem propuneri. Cine a auzit aşa ceva? A fost ceva anticipat, deja aranjat, de aceea PSD nici nu a avut propuneri”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri la DC News.
Totodată, Ciolacu a criticat și numirile făcute pentru Consiliul Național al Audiovizualului, unde consideră că a fost coborâtă foarte mult ștacheta prin numirea lui Ionel Palăr (fost deputat PNL) în detrimentul propunerii făcute de social democrați, un scriitor (n.r. Radu Herjeu, fost membru în CNA). Dar nu profesia celor doi este cea care îl deranzează, cânt scandalul de care numele lui Palăr se leagă, concret „dosarul prostituției de lux”.
USR PLUS nu vede o „cu ochi buni” pe Săseanu
Nici din zona USR PLUS aceste numiri nu se văd bine. Deputatul USR PLUS Iulian Bulai, care este și președintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților a declarat pentru RFI că formațiunea din care face parte s-a opus numirii Ramonei Săseanu, considerând că TVR nu poate deveni un post relevant cu aceasta în frunte.
„Este un rezultat al unei discuții unde noi am spus că avem anumite semne de întrebare și anumite critici, care nu au fost ascultate și nu s-a mai putut face nici o negociere sau mișcare. Ce trebuie să facă cei doi șefi ai Radioului Public și TVR în momentul de față este să regândească instituțiile, să asigure un interimat bun, corect, până la o conducere plină, să reconstruiască pe cât se poate de mult aceste două instituții și să nu înceapă o vânătoare de pesediști”, a declarat Iulian Bulai pentru RFI.