Ioan Niculae ar putea ieși „condiționat” din închisoare

Decizia nu este una difinitivă

Ioan Niculae / Drepturi de autor: Alexandru Hojda / Mediafax Foto

Omul de afaceri Ioan Niculae ar putea, în curând, să iasă din închisoare. Mai exact, eliberarea acestuia ar putea să se întâmple în cel mult trei zile, începând de astăzi.

Decizia eliberării condiționate a lui Ioan Niculae nu este una definitivă, însă

Tribunalul Medgidia (Constanța) a decis ca Ioan Niculaie să fie eliberat condiționat, întrucât acesta ar fi executat deja o treime din pedeapsă, însă asta doar dacă punem la calcul și zilele petrecute în închisoare echivalente primei sale condamnări. Afaceristul se încadrează în regula potrivit căreia deținuții ce au ispășit deja o treime din pedeapsă și au vârsta împlinită de 60 ani, pot beneficia de o „pardonare”, fiind trecuți în regim de eliberare condiționată, relatează G4Media, conform declarațiilor avocatului lui Ioan Niculae, Adrian Georgescu.

Sentința judecătoriei Medgidia vine să certifice decizia Comisiei Speciale a Penitenciarului Rahova, care a dat undă verde pentru eliberarea condiționată a acestuia. Decizia ar putea fi atacată în instanță.

E oficial! Ioan Niculae, pe lista persoanelor urmărite!

Acesta a fost condamnat inițial la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Interagro. Mai mult, în plus față de această sentință, Niculae nu va mai avea voie de acum să fie asociat, acționar sau administrator al niciunei societăți comercială. Restricția se aplică doar trei ani, de la executarea pedepsei, însă.

Articolul precedentPSD va contesta la CCR numirile de la TVR și Radio
Articolul următorCazul Caracal și alte patru, despre care România nu vrea să mai vorbească
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.